23948sdkhjf

Arkitektfirma vinder prestigebyggeri i London

schmidt hammer lassen har trukket sig sejrrigt ud af en international arkitektkonkurrence om det kommende City of Westminster College, Paddington Centre i det centrale London.
SHL vandt blandt mere end 100 internationale arkitektvirksomheder, der havde lagt billet ind i første fase af udbudet. I bedømmelsen af det nye byggeri fremhæves det for dets ”sensitivitet overfor det omgivende bymiljø og en iboende forståelse af de moderne uddannelsesmæssige behov.”

Vinderforslaget er bygget op omkring en simpel geometrisk form, der roterer omkring et stort, åbent atrium i bygningens midte.

Udformningen giver bygningen et dynamisk indre, der er tænkt til at inspirere til et levende studiemiljø. Det store åbne atrium skaber mulighed for en visuel kontakt op igennem hele bygningen – en åben invitation til brugerne til at tage del i de mange forskellige aktiviteter i huset.

Westminster College skal huse både efteruddannelse og undervisning i tekniske, akademiske og kunstneriske fag. Samtidig vil der i husets stueplan kunne etableres forskellige, publikumsrettede faciliteter, herunder bl.a. områder udlagt til café, teater og børnehave.

Det er meningen, at bygningen udover at fungere som et markant vartegn og et nytænkende uddannelsesmiljø også skal være med til at inddrage og løfte et nærmiljø, der har stået overfor en række sociale udfordringer.

- Det er ikke tanken, at bygningen skal være en lukket enhed – tværtimod skal den åbne sig mod sin omverden, så den kommer til udgøre hjertet i et levende campus-område. Udefra vil man således desuden kunne se ind i bygningens stueetage og dermed følge med i livet indenfor, siger Stephen David Willacy, partner i schmidt hammer lassen.

1. pladsen i konkurrencen er endnu et bevis på, at SHL med sit skandinaviske designtradition har noget helt unikt at byde på i en international sammenhæng.

- I dag er vi med helt fremme internationalt, og vi vinder prestigeprojekterne for vores evne til at tænke social ansvarlighed, brugerinddragelse og bæredygtig ind i projekterne – endda i konkurrence med de helt tunge drenge i branchen, slutter Stephen David Willacy.

Westminster College forventes at kunne tages i brug i 2010/2011. Til den tid vil ca. 8.000 elever få glæde af deres nye college.

Kilde: schmidt hammer lassen – www.shl.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109