23948sdkhjf

Nøgletal i alment byggeri fra 1. marts 2007

Alment boligbyggeri skal evalueres fra 1. marts 2007, og entreprenører og håndværkere skal kunne fremlægge nøgletal og karakterbog fra 1. september næste år. Det er nogle af hovedpunkterne i et udkast til en ny bekendtgørelse, som Socialministeriet har udsendt den 16. januar 2007.
Kravene i udkastet ligner i stor udstrækning de krav, som stilles i bekendtgørelse nr. 1394 om nøgletal for det statslige byggeri fra 2004. Det gælder også for de områder, som virksomhederne bliver målt på i form af nøgletal. Dog opgøres nøgletallene for mangler på en lidt anden måde end for statens byggeri. Det betyder, at der kommer til at gælde én karakterbog for det almene byggeri og én for det øvrige byggeri - dog uden at det får den store praktiske betydning for den enkelte virksomhed.

Kommuner og entreprenører skal vænne sig til nøgletal
Nøgletalssystemet er ikke kun rettet mod entreprenører. Også kommunerne må lære at bruge systemet, fastslår socialminister Eva Kjer Hansen i forbindelse med det høringsudkast til en bekendtgørelse om det almene byggeri, som blev præsenteret den 16. januar 2007.

Formålet med bekendtgørelsen er ifølge ministeren at fremme evalueringskulturen i den danske byggesektor, lige som gennemsigtigheden og konkurrencen om opgaverne skal øges.

- Efterhånden som nøgletallene udbredes i det almene byggeri, forventer jeg, at kommunerne vil bruge nøgletal til at vælge den meste effektive bygherre til et nyt alment byggeri. Derfor er det vigtigt at forstå, at nøgletalssystemet ikke kun er rettet mod entreprenørerne, sagde ministeren til dagbladet Licitationen den 18. januar.

Men også entreprenørerne må indstille sig på nøgletalskravene, hvis de vil udføre alment byggeri: - Entreprenørerne må simpelthen vænne sig til en evalueringskultur med gennemsigtighed omkring deres præstationer, hvis man vil byde på almene byggeopgaver, understreger Eva Kjer Hansen.

Kilde: Pressemeddelelse fra Byggeriets Evaluerings Center

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078