23948sdkhjf

Skatteomlægning rammer skævt

Regeringens forslag til ændringer i virksomhedernes skatteregler rammer skævt. Mange virksomheder vil opleve reelle stramninger, lyder det fra dansk industri om den nye lovpakke.
Dansk industri mener, at regeringens nye lovpakke om omlægning af selskabsbeskatningen vil ramme danske virksomheder forskelligt.

Mange virksomheder vil opleve reelle stramninger, fordi bekskæringen i rentefradraget og forringelsen af afskrivningerne er betydeligt dyrere end fordelen ved den lavere selskabsret, lyder det fra Dansk Industri

- De foreslåede stramninger af reglerne i forbindelse med overtagelse af virksomheder bliver en ny dansk særregel. I takt med den tiltagende internationalisering er dette et uheldigt skridt. Sådanne regler bør som minimum være de samme som i EU. De foreslåede ændringer kan isoleret set føre til en mindsket interesse fra udenlandske selskaber for at investere i Danmark, siger Tine Roed fra Dansk Industri.

Tine Roed fortsætter:

- En selskabsskat på 22 % frem for de nuværende 28 % vil bringe den danske selskabsskatteprocent ned under gennemsnittet i EU. Det er positivt, fordi dette isoleret set gør Danmark til et attraktivt investeringsland.Men beskatningen af danske virksomheder forbedres ikke af forslagene, og stiller samlet ikke dansk erhvervsliv stærkere i den internationale konkurrence, konstaterer hun.

Kilde: Dansk Industri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078