23948sdkhjf

Ny innovationsuddannelse for ejerledere

Det er svært at finde relevante uddannelsestilbud, når man er ejerleder. En ny uddannelse skal dække det hul og sikre, at en ny generation af ledere er rustet til at udvikle deres virksomhed.
En gruppe bornholmske ejerledere tog den 10. januar fat på det første af i alt 6 uddannelsesmoduler, der i løbet af foråret skal styrke dem og deres virksomheder. Den 31. januar starter en tilsvarende uddannelse på Lolland, Falster og Møn.

Den nye innovationsuddannelse er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Byggeri, TEKNIQ og HTS, og henvender sig til ejerledede virksomheder inden for byggeri, handel, transport, service, turisme og fødevareerhverv.

Ejerledere er - som navnet antyder - virksomhedsledere, der samtidig er ejere af deres virksomhed. Hos arbejdsgiverne er man meget opmærksom på, at især denne gruppe ledere og deres efterfølgere har svært ved at finde relevante uddannelsestilbud, der kan hjælpe dem og ruste deres virksomhed bedre til fremtidens udfordringer.

- Målet med innovationslederuddannelsen er at styrke ejerlederne med redskaber, sparring, udvikling og netværk, der på den ene side gør det muligt at mestre det ledelsesmæssige håndværk, og på den anden side får iværksat den udviklingsproces, der skal sikre virksomhedens overlevelse og succes, siger Jørn Jensen, projektchef hos Dansk Byggeri.

Den unikke virksomhed
Det er i stadig stigende grad hele virksomheden, som er produktet: Virksomhedens historie, holdninger og handlinger udgør tilsammen det "brand", som kunderne efterspørger. Fremtidens globale konkurrence kræver innovative virksomheder med særegne værdier og kvaliteter.

Med udgangspunkt i kundens behov, skal fremtidens leder gøre det klart, hvad det er, der gør virksomheden unik - både overfor medarbejdere og kunder. Det kræver, at man tænker over, hvordan man organiserer sig og kommunikerer med omverden - og at man hele tiden forstår at forny sig. Alle disse elementer indgår i innovationsleder-uddannelsen, fortæller Flemming Nielsen, udviklingschef hos TEKNIQ.

For ledere og kommende ledere
Uddannelse er ikke kun for nuværende ejerledere, men også for kommende ledere. Mia Frederiksen, der er byggeleder hos Troels Jørgensen A/S, er en af deltagerne på innovationsuddannelsen. Hun ønsker at udvikle sine kompetencer som leder, med henblik på, at hun på et tidspunkt kan blive en del af ledelsen i virksomheden.

- Jeg forventer, at uddannelsen giver mig nogle nye idéer til, hvordan vi kan udvikle virksomheden. Vi beskæftiger i dag 150 mand, og vi har ingen planer om at udvide. Men det betyder ikke, at vi bare kan læne os tilbage. Vi skal hele tiden styrke virksomhedens konkurrenceevne og gøre vores produkter bedre, siger Mia Frederiksen.

De tre organisationer bag uddannelsen forventer, at deltagerne kan danne et netværk på baggrund af uddannelsen. De erfaringer, som veksles i netværket, kan bruges og indarbejdes af fx forskningsmiljøer, erhvervsrådgivningscentre og skoler. Dermed er det håbet, at erfaringer fra projektet vil kunne forankres i lokalområdet og forstærke andre lokale tiltag.

Kilde: Dansk Byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109