Entreprenør valgte buffer til Lolland-projekt
Entreprenørfirmaet Troels Jørgensen A/S stod for en del af arbejdet, da et ældre rensningsanlæg ved Holeby på Lolland skulle nedlægges og spildevandet omdirigeres.
Det sker ved hjælp af plastrørsystemer, der suppleres med bufferbassiner undervejs.
- Vi har lavet en løsning, der er fremtidssikret og medtager alle de forhold, der har indflydelse på spildevandsmængderne i området, herunder brobyggeriet ved Femern Bælt. Traditionelt set har beton været det oplagte valg til de større dimensioner, men vi kan se, at plasten vinder terræn nu, fordi det er noget nemmere at håndtere under installationen – og dermed giver et bedre arbejdsmiljø. Fx er det muligt at lægge 6 meter ad gangen i stedet for 2, forklarer rådgiver Jesper Lindholm, projektchef ved Krüger, der har assisteret forsyningen med beregningerne.
Præfabrikerede elementer i brug
Projektet på Lolland tæller et stort bassin ved det nedlagte renseanlæg i Holeby og to mindre, der findes på den nye strækning til Hunseby. Det store bassin har en volumen på 250 m3 og består af tre baner 1600 mm rør på 40 meter i SN 4, i alt 120 meter. De to mindre bassiner består af to strenge på i alt 50 meter, ligeledes i 1600 mm rør i SN4. Hertil har Wavin leveret syv, skræddersyede og præfabrikerede samlebrønde i 600 mm.
Installationen er udført af to forskellige entreprenører. Entreprenørfirmaet Troels Jørgensen A/S har valgt Wavins XL-sortiment til projektet.
- Wavin tilbyder 6 meter rør med spidsendede muffer, som gør, at vi kan samle rørene på stedet og ikke behøver at stuksvejse. Dermed undgik vi en vanskelig proces, da forholdene på stedet er trange. Desuden kan vi få alle komponenter præfabrikerede, fx samlebrønde, der er skræddersyede til de enkelte projekter, siger Henrik Borre, byggeleder ved Troels Jørgensen.