23948sdkhjf

Nyt firma finder utætheder

Dansk Bygnings Inspektion med base i Dronninglund er det første firma i Vendsyssel og det fjerde i landet, der er blevet certificeret til at trykprøve bygninger.
- Vi regner med, at der hen ad vejen bliver omkring 15 firmaer med certificering, fortæller indehaver af Dansk Bygnings Inspektion, Poul Rasmussen.

Han har gennemgået de nødvendige uddannelsesforløb, og har anskaffet det nødvendige udstyr.

Poul Rasmussen var indtil 2010 medindehaver af Thorup Ny Tømrer- og Snedkerforretning, men han valgte at stoppe efter 34 år på grund af sygdom.

Poul Rasmussen har brugt over 200 timer foruden sin arbejdstid på at opnå den viden om udstyr, regler, rapporter med videre, der kræves for at bestå de moduler, der i sidste ende har resulteret i denne certificering. Og det skal komme kunderne til gavn.

Kunder er ingeniører, arkitekter, håndværkere og private.

Med sit avancere udstyr kan Poul Rasmussen se, om et hus er tæt. Han opstiller en blæser ved en yderdør eller en terrassedør, og via måleudstyr, der sender informationer til computeren, kan han se, om huset er tæt.

- Mange gange klarer vi det ved, at vi ringer til håndværkeren, der foretager den nødvendige udbedring. Mange gange er det dampspærren, der er problemer med.

- Vi kan som regel undgå fordyrende retssager ved, at håndværkeren præsenteres for resultatet af trykprøvningen.

Poul Rasmussen har også et termografisk kamera af avanceret kvalitet, der kan finde kolde hjørner.

Poul Rasmussen fortæller, at Foreningen Klimaskærm længe har fået mange klager over kvaliteten for trykprøvninger, kunder har fået foretaget af diverse firmaer. Ved at certificere firmaerne sikrer de nu, at kunderne kan få sikkerhed for et ensartet og topprofessionelt resultat, og bliver samtidigt underlagt Byggeriets Kvalitetskontrol, fortæller Poul Rasmussen, der nu kan trykprøve alle bygninger uanset størrelse.

Poul Rasmussen fortæller, at kravene til bygningers tæthed er blevet strammet, og allerede i 2015 og i 2020 kommer der yderligere og markante stramninger i bygningsreglementet.

- Det betyder, at det bliver endnu vigtigere at få testet tætheden i et byggeri, inden det gøres færdigt. Det kan jo give rigtig meget ekstraarbejde, hvis man bygger oven på noget, der ikke er i orden, og skal laves om.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094