23948sdkhjf

H.C. Andersen-slottet i Tivoli til debat

Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur mener, at H.C. Andersen-slottet i Tivoli bør fredes. Foreningen er ved at udarbejde et fredningsforslag for slottet, der skal sendes ind til Kulturarvsstyrelsen. Forslaget er med andre ord en direkte protest mod Tivolis højhus-projekt, der skal tegnes af arkitekten Stephen Foster.
Det er absolut ikke alle, der mener, at København skal have et 102 meter højt byggeri i Tivoli tæt ved Rådhuspladsen. Byggeprojektet, der skal tegnes af Stephen Forster, skal placeres, hvor H. C. Andersen-slottet står i dag, men det er Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur imod.

Det oplyser Berlingske Business i dag.

Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur mener, at H.C. Andersen-slottet skal bevares. Foreningen ser mange kvaliteter i bygningen, og derfor er de i øjeblikket i gang med at udforme et fredningsforslag for slottet til Kulturarvs-styrelsen.

- Det har betydelige arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter. Det er ikke bare tidstypisk, men man har virkelig lagt megen kraft og kunnen i udformningen af det, siger Allan Tønnesen, der sidder i fredningsudvalget i Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur til avisen.

Adm. direktør i Tivoli, Lars Liebst, tager Landsforeningens fredningsforslag med ro. Han tror ikke, forslaget bliver realiseret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078