23948sdkhjf

Holbæk-entreprenør får ny ejer

Odsherred-firma opkøber konkurrent og får et længe savnet kundegrundlag i den nordvestsjællandske hovedby.
Entreprenørfirmaet I. Anker Andersen i Holbæk er overtaget af entreprenør Mogens Jensen, som i forvejen ejer og driver Jord Beton og Anlæg i Højby i Odsherred.

Det er den 86-årige Ib Anker Andersen, som selv etablerede sit entreprenørselskab for 50 år siden, der har ønsket at sælge, og det var Ib Anker Andersen selv, der henvendte sig til Mogens Jensen for at tilbyde virksomheden.

- Jeg fik henvendelsen i efteråret, og så har vi undervejs fundet ud af, at vi er et godt match. I Jord Beton og Anlæg driver vi en traditionel entreprenørforretning med især støbning af fundament, kloakarbejde og diverse anlægsarbejde. De seneste 10-12 år har vi også haft visse kabelaktiviteter, siger Mogens Jensen.

Han mener, at I. Anker Andersen er en stærk virksomhed med et solidt kundegrundlag i Holbæk, hvor Mogens Jensens virksomhed ikke selv i særlig grad har fat i kunderne.

- Derfor vil det være et godt supplement til det, vi laver i dag.

Egen ledelse
Under ét vil den nye koncern have cirka 115 medarbejdere og en omsætning på den gode side af 100 millioner kroner.

I. Anker Andersen skal ligne sig selv og vil fortsætte driften under samme navn og med egen daglig ledelse. Som ny direktør er ansat Lars Lorentzen, der forlod Petri & Haugsted i sidste måned efter otte år som administrerende direktør.

- Jeg kender Lars fra arbejde i Kabel- og Ledningssektionen under Dansk Byggeri, så det var oplagt at tage kontakt til ham i samme øjeblik jeg erfarede, at han stoppede hos Petri & Haugsted. Han har alle de kompetencer, der skal til i en sådan virksomhed, siger Mogens Jensen.

Den nuværende direktør i I. Anker Andersen Finn Baumann Petersen fortsætter i virksomheden i en ny funktion.

Overtagelsen sker praktisk fra 1. april, regnskabsmæssigt dog allerede fra 1. januar i år.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109