23948sdkhjf

SLA-grundlægger modtager fornem arkitekturpris

Stig L. Andersson indtræder i det fornemme selskab af ikoniske danske arkitekter, der har modtaget C.F. Hansen Medaillen.
Arkitekt Stig L. Andersson modtager C.F. Hansen Medaillen af Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunstner. Prisen, der blev uddelt for første gang i 1830, er den højeste nationale udmærkelse, en dansk arkitekt kan opnå.

Stig L. Andersson, der er professor og grundlægger, partner og kreativ direktør i den internationalt berømmede københavnske landskabstegnestue SLA, modtager prisen for sit fremragende arbejde og sin enestående evne til at kombinere nytænkende funktionelle løsninger af den moderne bys udfordringer med poetiske, æstetiske og værdiskabende herlighedsværdier for alle.

- Stig L. Andersson er en arkitekt, hvis livsværk stadigt stiger – i omfang og i kvalitet. Fra første færd har Anderssons arbejder haft et enestående særpræg. Og fra første færd har der både været et stærkt kunstnerisk udtryk, en usædvanlig integration af viden fra mange vidensområder, og en interesse for de komplekse sammenhænge arkitekturen indgår i, skriver Akademirådet i sin motivering og fortsætter:

- Stig L. Anderssons projekter er innovative og bæredygtige, fordi han udfordrer sig selv og sine medarbejdere til at tænke i komplekse helheder – hvor alle dele har betydning. For hvert nyt projekt øges rigdommen af viden i form af nye programmatiske elementer og nye materielle løsninger. Alt dette ville i sig selv være fantastisk og beundringsværdigt. Men hertil kommer en særlig poetisk og humoristisk tone, der udfordrer konventioner og helt elementært skaber glæde i hverdagen for de tusindvis af mennesker, der bruger de rum, Stig L. Andersson har formgivet.

Blandt Stig L. Anderssons mange kendte projekter er byrummet Bymilen for SEB Bank i København, Elefantanlægget i Frederiksberg Have for Københavns Zoo og landskabet for Den Internationale Straffedomstol i Haag i Holland, såvel som en række nytænkende masterplaner og byudviklingsprojekter i både Norge, Sverige og Danmark.

Stig L. Andersson er æresmedlem af Dansk Landskabsarkitekt Forening og har tidligere modtaget talrige danske og internationale priser og hædersbevisninger for sit arbejde, blandt andet Eckersberg Medaillen, Nykredits Arkitekturpris, Margot og Thorvald Dreyers Fonds Hæderspris og The European Landscape Award. Stig L. Andersson er desuden udpeget af Kulturministeren som kurator for den danske pavillon på dette års Arkitekturbiennale i Venedig.

Stig L. Andersson indtræder som den seneste i rækken af ikoniske danske arkitekter som G.N. Brandt, Arne Jacobsen og Jørn Utzon, der har modtaget den fornemme pris.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095