23948sdkhjf

Dansk naturcenter vinder arkitekturpris i Dublin

Aart Architects har modtaget 'The Energy Efficiency Best of Award 2013' for med Aktivitets- og Naturcenter Hindsgavl at have skabt et energieffektivt byggeri i international særklasse.
Aart Architects var blandt vinderne, da 'The Energy Efficiency Best of Awards 2013' torsdag den 20. marts blev uddelt på Guinness Storehouse i Dublin. Prisen uddeles hvert andet år af Saint-Gobain Isover, som med prisen hædrer nybyggerier og renoveringsprojekter, der viser vejen for fremtidens energieffektive byggeri.

- The Energy Efficiency Best of Awards fremhæver kreative og innovative måder, hvorpå det er muligt at opnå energieffektivitet, og har til formål at fremme konstruktionsmetoder, der bidrager til øget komfort og respekt for miljøet, skriver Saint-Gobain Isover om prisen.

Naturcenter på passivhus-niveau
Aart Architects modtog prisen for Aktivitets- og Naturcenter Hindsgavl, der ligger i det naturskønne landskab på Fyens vestlige spids, Hindsgavl Dyrehave. Det prisbelønnede naturcenter, der er resultat af et tæt samarbejde mellem Aart Architects, Middelfart Kommune, Rønslev Andersen og Miljøforum Fyn, vokser nærmest ud af det bakkede landskab, hvorfra besøgende har adgang til det græsbeklædte tag, der fungerer som udsigtspunkt over dyrehaven.

Kontakten til naturen kommer også til udtryk i energidesignet. Som et af de første naturcentre i Danmark opfylder Aktivitets- og Naturcenter Hindsgavl nemlig energikravene til et passivhus.

Energiforbruget er således markant reduceret, hvilket er blevet muligt ved at sikre en høj isoleringsevne samt forme og orientere naturcentret i forhold til de lokale klimaforhold. Det kommer blandt andet til udtryk i den bygningsintegrerede solafskærmning, der ud over at modvirke overophedning i de varme sommermåneder giver naturcentret en markant, arkitektonisk profil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094