23948sdkhjf

Entreprenørkoncerner presset af byggeriets højtid

Flere af Danmarks store entreprenørkoncerner taber penge på byggeriets opsving. Mange af entreprenørernes byggeprojekter er tabsgivende, da de blev indgået for flere år siden og i mellemtiden er byggematerialer og arbejdskraften blevet dyrere.
NCC, Skanska og MT Højgaard er blandt de store danske byggeentreprenører, der ikke er særlig begejstrede for byggeriets opsving. Sagen er nemlig, at koncernerne taber økonomisk på byggeprojekter, der er tegnet for flere år tilbage. Det oplyser dagbladet Børsen i dag.

- Der er ny situation i byggeriet. Tidligere var der mangel på opgaver, men nu er det primært arbejdskraft og visse materialer, der mangler, siger direktør Michael Nielsen fra Dansk Byggeri til avisen.

Prisen på arbejdskraft og byggematerialer er steget kraftigt de sidste par år på grund af den store efterspørgsel inden for begge områder. Prisstigningerne har haft negative økonomiske følger for de byggeprojekter, danske entreprenørselskaber tegnede for år tilbage, hvor den økonomiske situation var anderledes. Disse projekter taber koncernerne i dag penge på.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159