23948sdkhjf

MT Højgaard nedjusterer forventningerne

MT Højgaard nedjusterer forventningerne til 2006 som følge af det overophedede byggemarked samt besværlige og dyrere kontrahering med underentreprenører.
MT Højgaard har endnu ikke offentliggjort sin kvartalsmeddelelse fro 3. kvartal 2006. Men I forbindelse med udarbejdelsen af regnskabet har MT Højgaard konstateret, at selskabet ikke kan opretholde forventningerne til et årsresultat før skat i niveauet kr. 175 mio., som tidligere meddelt.

Forventningen er nu et årsresultat i niveauet kr. 50 mio. før skat. Resultatet for de første 9 måneder er i niveauet kr. 20 mio. før skat. MT Højgaard har fortsat en tilfredsstillende likviditet og et tilfredsstillende kapitalberedskab.

En af hovedårsagerne til den negative udvikling er, at det historisk høje aktivitetsniveau i branchen har presset ressourcerne – både hvad angår materialer og arbejdskraft. Det har haft negative konsekvenser for både planlægningsmuligheder og ressourceadgang.

Herudover har den besværlige og dyre kontrahering med underentreprenører ligeledes presset selskabet med omkostningsforøgelser og forsinkelser til følge.

Dette er baggrunden for ændringen i resultatforventningen, hvor den negative udvikling primært omfatter de store bolig- og renoveringssager i det Storkøbenhavnske område.

MT Højgaards forretningsenheder og datterselskaber følger de lagte planer i henhold til strategierne for disse, og har i perioden udviklet sig meget positivt.

Kilde: MT Højgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234