23948sdkhjf

Sanktioner på vej til bygningssagkyndige

Nyt kontrolsystem viser, at der fortsat er alvorlige fejl i mange tilstandsrapporter. Erhvervs- og Byggestyrelsen er på vej med sanktioner over for bygningssagkyndige, der begår fejl.
Det nye kontrolsystem (teknisk revision) for tilstandsrapporter har nu været i kraft i et halvt år. I modsætning til den tidligere kontrol er der lagt en mere striks linie over for de bygningssagkyndiges arbejde. Det viser den første rapport, som teknisk revisor netop har afleveret til Erhvervs- og Byggestyrelsen. Rapporten indeholder en oversigt over resultaterne af 64 kontroleftersyn.

- Rapporten viser, at det nye kontrolsystem virker, og at det er nødvendigt gribe ind med sanktioner over for de, der begår fejlene. Når der er truffet endelig afgørelse i de sager, der nu er landet på vores bord, vil vi offentliggøre navnene på de bygningssagkyndige, der har fået tildelt en advarsel, siger direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Finn Lauritzen.

Finn Lauritzen vil indkalde de bygningssagkyndiges organisationer til et møde om redegørelsen. Branchen har et særligt ansvar for at sikre tilstandsrapporternes kvalitet og dermed fastholde forbrugernes tillid til ordningen.

Behandling af sager er i fuld gang
Erhvervs- og Byggestyrelsen er i fuld gang med at behandle de sager, der er omtalt i redegørelsen fra teknisk revisor. Styrelsen har udsendt en række breve til bygningssagkyndige med indstilling om en påtale eller en advarsel.

Der er ikke truffet endelig afgørelse i sagerne, bl.a. fordi de bygningssagkyndige skal have lejlighed til at udtale sig forinden. Styrelsen vil afgøre de første sager inden for de næste par uger.

Styrelsen forventer at give de bygningssagkyndige en advarsel i 5 – 10 % af de udtagne sager og en påtale i 15 – 20 % af sagerne.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11