23948sdkhjf

Håndværkere skifter bajerne ud med stoffer

Unge danske håndværkere tager i stigende grad stoffer for at klare det fysisk hårde arbejde på byggepladsen. Rusnavigatørerne, som er behandlingstilbud for unge med stofmisbrug, råder byggevirksomheder til at indføre en synlig narkopolitik.
Før i tiden tog håndværkerne et par bajere, inden de skulle ud og klare arbejdet på byggepladsen. I dag er bajerne skiftet ud med en bane kokain. Det oplyser ErhvervsBladet i dag.

- For 10-15 år siden fik man sig et par øl for at tage sig sammen til at komme ud i det kolde vejr og på stilladset. I dag er øllene erstattet af sodavand, men til gengæld har mange et massivt forbrug af amfetamin og kokain, siger misbrugseksport ved Hvidovre Hospital, Henrik Rindom til avisen.

Rusnavigatørerne vil have håndværkernes narkomisbrug ud i lyset. Mange arbejdsgivere er slet ikke klar over, hvilke bivirkninger stofferne kan have på håndværkerne.

Amfetamin og kokain, som er håndværkernes foretrukne stoffer, giver de unge mere selvsikkerhed. De føler, de kan klare mere, end de egentlig kan. Dette kan medføre, at de påtager sig arbejdsopgaver, som kan være farlige for dem selv og omgivelserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078