23948sdkhjf

22 millioner til miljørigtig energi i Hillerød

Hillerød Kommune og El, Vand og Varme har vundet et stort EU projekt med et samlet tilskud på 22 millioner kroner. Det betyder, at det bliver muligt at sikre et lavt energiniveau og mere miljøvenlige energiformer i den nye bydel Ullerødbyen.
Solceller, solfangere, lavenergibyggeri og svanemærkede huse bliver en realitet i den nye bydel Ullerødby i Hillerød. Årsagen er, at Hillerød Kommune har fået tildelt penge fra en EU-pulje for miljøvenlige energiformer, det såkaldte CONCRETO II program.

Ullerødbyen, der om få år vil består af 1800 boliger skal være en bæredygtig bydel, hvor miljø og energibesparelse er i højsædet.

Projektet skal vise, at det på flere måder er klogt at bygge og bo i energirigtige huse. Dels bliver det billigere for borgerne, fordi de sparer penge på energi og samtidigt får et bedre indeklima på grund af højere kvalitet og bedre ventilation. Dels er der en stor miljømæssig gevinst forbundet med, at en hel bydel brugere mindre energi. Det giver et lavere forbrug af CO2, der er ødelæggende for ozonlaget og fremmer den globale opvarmning.

- Det er vigtigt, at vi tænker på miljøet. Det gælder ikke mindst i forbindelse med et stort projekt som Ullerødbyen. Den pulje vi har fået tildelt åbner for store muligheder og sikrer, at Ullerødbyen nu kan blive et af Danmarks mest miljørigtige og energibesparende boligområder, siger Nick Hækkerup (S), borgmester i Hillerød Kommune.

De meromkostninger der kan være ved at opføre de energirigtige lavenergihuse dækkes med optil 35 % fra EU's CONCERTO II program, og derfor bliver det billigere at bo i et af lavenergihusene sammenlignet med et almindeligt hus.

Hillerød Kommune vil i de kommende år dermed arbejde med en række energibesparende foranstaltninger blandt andet lavtemperatur-fjernvarme, store centrale solfangere og el- og varmeproduktion med biomasse. Med det økonomiske tilskud fra CONCERTO II programmet er det muligt at basere den centrale varmeforsyning i Ullerødbyen på vedvarende energi uden at prisen på fjernvarme påvirkes. Fjernvarmenettet bliver samtidigt projekteret så energirigtigt som muligt.

Kilde: Hillerød Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079