23948sdkhjf

Akademiske iværksættere indtager byggebranchen

Et stigende antal unge, der ikke har en håndværksmæssig uddannelse, opstarter eget byggefirma for at lave en god forretning i en branche i vækst. Flere af de unge kommer bl.a. direkte fra Handelshøjskolen.
Byggeboomet i Danmark frister mange unge til at opstarte egen byggevirksomhed. Blandt de nye virksomhedsejere i byggebranchen er størstedelen unge, der er uddannet håndværkere, men der er også konstateret et stigende antal unge, der kommer fra en helt anden uddannelse. Det oplyser ErhvervsBladet i dag.

- Vi oplever en markant tilgang af unge, der starter deres egen byggevirksomhed. Der er selvfølgelig mange af dem, der har en håndværksmæssig uddannelse, men det er klart, at de gode konjunkturer også giver unge med eksempelvis en handelsuddannelser mod på at starte selv, chefkonsulent Henrik Stig Sørensen fra Dansk Byggeri til avisen.

Ejerne bag byggefirmaet Ravn & Christensen, der bygge alterner, er et eksempel på et nyopstartet firma med ejere, der ikke har en håndværksmæssig baggrund. Med en solid forretningsforståelse fra Handelsehøjskolen i København, kastede ejerne sig ud i at opstarte et firma i en branche, de kun kendte fra sidelinien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141