23948sdkhjf

Fabriksgrund forvandles til byområde

Favrskov Kommune er klar med en udviklingsplan for det område i Ulstrup, hvor inventarproducenten Expedit planlægger at flytte fra.
Virksomheden Expedit A/S, der ejer en 35.000 m2 stor grund midt i Ulstrup, planlægger at lukke produktionen og flytte fra byen. Derfor tog Favrskov Kommune i 2013 initiativ til i samarbejde med Expedit at lave en udviklingsplan, der kan give inspiration til nyt liv i området med mulighed for at etablere boliger og andre bymæssige funktioner.

En styregruppe bestående af repræsentanter fra Favrskov Kommune, Expedit A/S og Ulstrup Lokalråd står bag udviklingsplanen.

Planen, der er udarbejdet af GPP Arkitekter, beskriver flere mulige scenarier for den centrale grund og nu inviteres byens indbyggere til debat om oplægget. Det sker på et borgermøde den 2. april, oplyser Favrskov Kommune.

Borgmester Nils Borring (A) glæder sig over den visionære og rummelige plan.

- Der er mange muligheder på så stor en grund, og både med og uden de eksisterende bygningen er det næsten kun fantasien, der sætter grænsen. Den overordnede idé er at skabe et bæredygtigt og varieret område med plads til både bolig, erhverv og uddannelse. Det er vigtigt, at planen i respekt for den bærende ide kan være fleksibel og udvikles over en længere årrække. Vi må nemlig ikke regne med, at planen kan realiseres over et år eller to. Målet er et åbent, livligt og vedkommende miljø både for dem, der bor i området og for hele Ulstrup. Det bakker planen her op om, siger Nils Borring.

Flere projekter skaber udvikling
Steen Bødtker, administrerende direktør i Expedit A/S, tror på, at en ny udnyttelse af grunden kan være med til at udvikle Ulstrup.

- Vi har haft en rigtig god proces forud for udviklingsplanen, og det vil være fantastisk for Ulstrup by, hvis der kan skabes et miljø på grunden, der åbner op til resten af byen. Sammen med Ulstrups unikke beliggenhed ved Gudenåen, skov og kun godt en halv time med tog til Aarhus, kan så bynær en grund være attraktiv for mange, mener Steen Bødtker.

Ulstrup Lokalråd deltog også i styregruppen, og hos formand Søren Dalby kan man spore optimisme for planen og Ulstrups fremtid.

- Der sker mange spændende ting i Ulstrup i øjeblikket. Blandt andet har Favrskov Kommune sat penge af til en række projekter, der er med til at gøre Ulstrup mere attraktiv. Og jo mere attraktiv Ulstrup er, jo større er sandsynligheden for, at vi kan tiltrække investorer til blandt andet Expedit-grunden og dermed måske realisere dele af udviklingsplanen. Men det sker ikke fra den ene dag til den anden – udvikling tager tid, og projekterne afhænger af hinanden, siger Søren Dalby.

Udviklingsplanen for Expedit-grunden præsenteres onsdag den 2. april 2014, kl. 19-21 i samlingssalen på Ulstrup Skole.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078