23948sdkhjf

Konkurrencen har aldrig været hårdere

Konkurrencen på markedet for byggematerialer er hårdere end nogensinde før. Og den bliver stadig hårdere, lød det fra Johan Prior Knock, næstformand for Byggematerialeindustrien, da han aflagte beretning for medlemmer på foreningens Årsdag i går.
I onsdags afholdte medlemmer for Byggematerialeindustrien årsmøde, hvor medlemmerne diskuterede situationen for byggematerialer både i ind- og udland.

- Det sidste halve år har byggematerialerne været i fokus - ikke mindst på grund af den mangel på byggematerialer og de lange leveringstider, der følger i kølvandet på højkonjunkturen. Det har fået nogle til at påstå, at der mangler konkurrence, og at der er for mange barrierer for at kunne importere byggematerialer. Men det er ikke rigtigt, forklarer Johan Prior Knock.

Johan Prior Knock berettede, at importen af byggematerialer steg med 22 % sidste år, så den i år vil runde ca. 40 mia. kr. Samtidig stiger den danske import af byggematerialer også kraftigt. Der er altså tale om stigende international konkurrence på byggematerialer. Byggematerialeindustrien forventer, at den internationale konkurrence for byggemateriale vil forsætte i fremtiden.

Konkurrencen er dog ikke fuldkommen, medgav næstformanden fra talerstolen. Det gælder ikke mindst implementeringen af EU's byggevaredirektiv, der skal sikre ens standarder - og dermed bedre konkurrencemuligheder - for byggematerialer.

- Direktivet er endnu ikke implementeret. Men det skrider fremad, og i dag er de fleste standarder gennemført. Desuden har Kommissionen besluttet at forbedre direktivet - og det arbejde har vi i BI bidraget til. I maj var vi værter ved et arrangement, hvor Nordeuropas byggematerialeindustri fik lejlighed til at give Kommissionen input til, hvordan direktivet kan fungere bedre, sagde Johan Prior Knock.

Kilde: Dansk Industri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079