23948sdkhjf

Aarhus’ højeste bygning er blevet navngivet

City Tower bliver navnet på den 25 etager høje bygning på Værkmestergade i Aarhus, der tages i brug om knap fire måneder.
Færdiggørelsen af Aarhus’ højeste og mest iøjnefaldende bygning - det 25 etager høje byggeri på Værkmestergade - er i fuld gang i disse uger. Byggeriet på i alt 34.000 kvadratmeter følger tidsplanen og færdiggøres til ibrugtagning som planlagt 1. juli 2014.

Forud er gået mange års planlægning og projektering, og husets kommende beboere glæder sig nu til at indfri alle de mange forventninger. Comwell, Bech-Bruun og Deloitte tilslutter sig Familien Lorenzens forslag om at kalde bygningen City Tower :

- Jeg synes, at navnet er helt rigtigt med bygningens højde og rendyrkede skandinaviske stil in mente. Bygningen ligner et tårn og ligger placeret i det nye centrum af Aarhus. Navnet giver også mulighed for at foranstille egne navne, fx Comwell City Tower. Derudover udstråler navnet aktivitet og energi, og det er netop, hvad vi vil skabe i huset, siger koncernchef Preben Nesager fra Comwell, der med bygningen vender tilbage til Aarhus efter 22 års fravær for Comwell-koncernen.

Aarhus på verdenskortet
De 25 etager er fordelt således, at der nederst er to parkeringsdæk. Herover ligger Comwell-hotellet med 240 værelser. Efter en tekniketage får Bech-Bruun tre etager samt dele af næstøverste etage. Deloitte får efterfølgende fem etager, mens Hans Lorenzen får privatbolig øverst – nemlig på 25. etage.

- City Tower indkapsler, at Aarhus nu er sat på Danmarkskortet, hvad angår erhvervsbyggeri i verdensklasse. Og som beboere i Aarhus’ nu højeste bygning understreger vi samtidig det overblik og udsyn, vi gerne vil stå for, forklarer partner og advokat Jesper Bøge Pedersen fra Bech-Bruun.

Midt i byens nye centrum
Knap 1.000 mennesker får sin daglige gang i huset. Bech-Bruun bidrager med knap 140 medarbejdere, Comwell vil i gennemsnit have 40 mand på arbejde og mellem 300-700 gæster inkl. konference- og mødedeltagere, mens Deloitte har 180 medarbejdere i bygningen. En af sidstnævnte er partner og statsautoriseret revisor Henrik Vedel, som sammen med Hans Lorenzen er den oprindelige idemand til huset. Han glæder sig særligt over, at huset nu snart er en realitet:

- Aarhus vil opleve at få et nyt centrum blandt flere, når vores hus og den nye Frederiks Plads står færdig. Det betyder, at der kommer til at ske en hel masse i området omkring Jægergårdsgade og Værkmestergade. Ikke mindst derfor mener vi, at navnet City Tower er det rette, siger Henrik Vedel.

Fakta
Bygningen af City Tower blev påbegyndt i 2011 og færdiggøres til indflytning 1. juli 2014. Bygningen opføres af KPC med Hans Lorenzen som bygherre. Arkitema har været arkitekt, mens Rambøll har været rådgiver. Det samlede etageareal er på 34.000 kvadratmeter.

City Tower er opført efter de højeste energistandarder og opfylder energikravene, der vil være gældende fra 2015. Solceller er integreret i hele bygningens sydfacade og på taget. Den resterende del af facaden er beklædt med mørkt glas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.33