23948sdkhjf

Usædvanlig kontrol med Københavns byggepladser

Københavns Kommune går nye veje i kampen imod social dumping med et nyt udbud på et indsatsteam, der skal kontrollere om kommunale leverandører overholder arbejdsklausuler o.l.
Som den første kommune i landet søger København nu et nyt indsatsteam mod social dumping gennem et udbud.

Indsatsteamet skal på vegne af Københavns Kommune forestå kontrol og opfølgning på, hvorvidt kommunens leverandører overholder Københavns Kommunes arbejdsklausul og CSR angående social dumping.

Indsatsteamet skal udvælge de kontrakter og de leverandører, som skal underlægges kontrol, foretage stikprøvekontroller, lave det sagsforberedende arbejde samt vurdere, hvorvidt den pågældende leverandør overtræder Københavns Kommunes arbejdsklausul. Det er politisk besluttet, at en del af stikprøvekontrollerne skal ske ved udgående kontrolbesøg på arbejdsstederne.

Kan bruges i hele landet
- Da vi bygede vores nye Vandkulturhus i Valby, var der en underentreprenør, der havde hyret nogle polske håndværkere til 40 kroner i timen. Vi vil simpelthen ikke finde os i, at lønmodtagere bliver udnyttet og underbetalt i ly af kommunale kontrakter og opgaver. Social dumping er noget svineri, siger Frank Jensen, overborgmester i København, til Politiken.dk.

Interessen for udbuddet forventer overborgmesteren vil komme fra rådgivende ingeniører, advokater og revisorer

Da København er den første kommune, der udbyder denne ydelse vil man ifølge Frank Jensen løbende evaluere indsatsen. Overfor Politiken udtrykker han samtidig en forhåbning om, at modellen vil brede sig til andre af landets kommuner.

Københavns Kommune har afsat fire millioner kroner årligt til teamets arbejde. Det påbegyndes den 1. juni i år og løber til udgangen af 2015.

Fristen for at ansøge om prækvalifikation er den 30. april 2014.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079