23948sdkhjf

Dansk studerende vandt arkitektkonkurrence

International VELUX Award 2006 for Students of Architecture offentliggjorde i slutningen af oktober vinderne på Guggenheim museet i Bilbao, Spanien. Juryen kårede tre vindere, mens 17 studerende fik hædrende omtale. Danske Louise Grønlund vandt førstepræmien for sit projekt "A Museum of Photography".
Danske Louise Grønlund løb med førstepræmien i arkitektkonkurrencen International VELUX Award 2006 (IVA) for Students of Architecture.

Juryen valgte Louise Grønlunds projekt ”A Museum of Photography” som vinder af konkurrencen, da de vurderede, at projektet blev præsenteret på en god måde og viste rumlig forståelse og arkitektonisk modenhed.

- Projektet indeholder en rumlig kompleksitet gennem en form for arkitektonisk enkelhed, integreret i en stærk tro på lysets kraft. Det kræver personlig styrke, talent og vedholdenhed, sådan lød juryens begrundelse for at tildele førstepræmien til 27-årige Louise Grønlund, skriver Velux i en pressemeddelelse.

Louise Grønlund modtager førstepræmien i arkitektkonkurrencen International VELUX Award 2006I projektet “A Museum of Photography” bruger Louise Grønlund kameraet som metafor i sin definition og konstruktion af et fotomuseum. Louise Grønlund dimitterede fra Arkitektskolen i København i januar 2006, og hendes projekt til International VELUX Award er hendes afgangsprojekt.

- IVA temaet ‘Light of Tomorrow’ kan overføres direkte til min egen forskning inden for fænomenologi og opfattelse af lys og syn. At designe et fotomuseum er at skabe de optimale betingelser for det at se. Ikke bare at se fotoet, men også at få tilskueren til at opfatte, hvad han eller hun ser og de betingelser, hvorunder vedkommende ser, siger Louise Grønlund om sit projekt.

Kulturminister Brian Mikkelsen hilser Velux-konkurrencen velkommen.

- Det er fantastisk at se en dansk virksomhed som Velux, der med International Velux Award går ind og sætter fokus på dagslys i arkitekturen. Studerende fra hele verden kan med denne konkurrence virkelig vise, hvad de kan i international sammenhæng. Et sådan initiativ er med til at fremme både dansk og international arkitektur. Og så er det jo ekstra flot, at vi oven i købet kan præstere en dansk vinder, siger Kulturminister Brian Mikkelsen, der åbner udstillingen af de næsten 600 projekter, når den kommer til Danmark om et par måneder.

Kilde: Velux.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078