23948sdkhjf

Nova Bau retur til Polen efter konflikt

Byggeblokaden mod Nova Bau i Ørestaden, der ifølge anklagerne groft underbetaler sine håndværkere, er endt med, at konsortiet har opsagt kontrakten med entreprenøren. Nova Baus håndværkere er rejst tilbage til Polen.
Blokaden mod den polske entreprenør Nova Bau er efter tre intensive dage afsluttet. Konsortiet bag byggeriet i Ørestaden om 80 luksuslejligheder har opsagt kontrakten med Nova Bau, hvis håndværkere allerede lørdag vendte tilbage til Polen.

Det oplyser Arbejderen i dag.

- Når vi har fået succes med denne blokade skyldes det først og fremmest, at det denne gang har drejet sig om nybyggeri. Bygherren kunne se, at der ikke ville komme skred i byggeriet uden leverancer af beton. Og der ville hurtigt opstå en kø af andre håndværkergrupper, hvis der ikke skete noget, siger Jesper Weihe, formand for byggegruppen i 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København til avisen.

Blokaden startede på grund af Nova Baus grove underbetaling af sine håndværkere. Der var tale om, at de polske håndværkere skulle arbejde 68 timer om ugen til 12 kr. i timen.

Der er nu fundet et nyt polsk byggefirma, der skal overtage opgaven efter Nova Bau. Det nye firma, hvis navn uoplyst, er medlem af Dansk Arbejdsgiverforening og er dækket af dansk overenskomst.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094