23948sdkhjf

Danmarks første vejbro i selvkompakterende beton

Der blev skrevet danmarkshistorie inden for betonstøbning i efterårsferien. Her blev der nemlig for første gang støbt en vejbro i selvkompakterende beton.
Selvkompakterende beton (SCC - self-compacting concrete)er en beton, som er tilsat stoffer, der bevirker, at betonen selv kan flyde ud i formen uden behov for vibrering.

Selvkompakterende beton giver en markant forbedring af arbejdsmiljøet for betonarbejderne, da man undgår det belastende, støjende og til tider skadelige arbejde med at vibrere betonen, efter at den er placeret i støbeformen.

Støbningen af Vejdirektoratets bro, som fører Ll. Donnerupvej over den fremtidige Vejle-Herning motorvej ved Give, forløb vellykket. Den blev foretaget i samarbejde mellem entreprenørfirmaet MT Højgaard a/s, som stod for selve betonarbejdet, betonproducenten Unicon A/S, som leverede de 30 læs højkvalitetsbeton og Teknologisk Institut, der stod for kvalitetskontrollen på brostedet.

De fire parter deltager alle i et 4-årigt udviklingsprojekt, SCC-konsortiet, som skal udbrede brugen af selvkompakterende beton i Danmark. Innovationskonsortiet består af 17 parter og er delvist støttet af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Efterfølgende vil erfaringerne fra støbningen af broen blive samlet i en rapport, som kan rekvireres via konsortiets hjemmeside, hvor man også kan få mere at vide om den selvkompakterende betons egenskaber og fordele.

Kilde: SCC-konsortiet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109