23948sdkhjf

Skanska sætter fokus på sikkerhed

For tredje år i træk sætter Skanska skarpt fokus på sikkerhed og arbejdsulykker med en verdensomspændende sikkerhedskampagne.
Skanska har iværksat en sikkerhedskampagne med mottoet ”Nul ulykker starter med dig”. Skanska kalder selv sit foretagende for Skanska Safety Week, for hver dag i uge 43 bliver der overalt holdt særlige møder om sikkerhed på byggepladser i hele Danmark. Samtidig er der lavet plakater, tegneserier og en fotokonkurrence.

- I 2004 lykkedes det os verden over at arbejde næste én million timer - i alt én hel arbejdsdag - uden en eneste ulykke. Og når det kan lade sig gøre en dag, mente vi også, det kan lade sig gøre i en uge. I 2005 hvor vi havde udvidet til en sikkerhedsuge havde vi på verdensplan 6 ulykker på 7.000.000 arbejdstimer i løbet af ugen. Det viser med al tydelighed at visionen om en ulykkesfri arbejdsplads kan nås", siger udviklingschef i Skanska Niels Falk, der har ansvaret for arbejdsmiljø.

I løbet af sikkerhedsugen er det aktiviteter planlagt for alle: Cheferne skal på byggepladsinspektioner hver dag. Der afholdes en sikkerheds-repræsntantkonference, der er toolbox-møder i alle sjakkene, der holdes førsthjælpskurser for funktionærerne på de faste adresser, der er fotosafari for sjakkene og en byggepladskonkurrence for sikkerhedskoordinatorerne.

Målet er at øge bevidstheden om sikkerhed på pladserne - og naturligvis undgå selv mindre ulykker hele ugen.

Udover det konkrete mål om 0 arbejdsulykker i hele uge 43, er det langsigtede mål at komme ned under 10 ulykker pr. 1.000.000 arbejdstimer i gennemsnit - et tal, der ligger blandt de absolut laveste i den danske entreprenørbranche.

- Vi har set et fald i de alvorligere ulykker, og selvom vi nu er tæt på vores mål om en ulykkesfrekvens på 10, så er der stadigvæk et stykke vej, før vi er nede på det niveau, vi ønsker, når det gælder ulykker. I sidste ende arbejder vi jo mod at have byggepladser, der er så sikre, at de er 100 % fri for skader, siger udviklingschef Niels Falk.

Kilde: Skanska.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125