23948sdkhjf

Højt byggetempo kan medføre syge bygninger

Det danske byggetempo er så højt, at det går ud over bygningernes kvalitet. Nogle bygninger bygges færdige, inden de nystøbte betonfundamenter er helt tørre, og det kan medføre ubehagelige overraskelser i form af fugt og deraf skimmelsvamp i bygningerne. Byggesjusk koster flere millioner, advarer eksperter.
Grundet tidspres i byggebranchen giver flere håndværkere ikke betonfundamenterne tid nok til at tørre, inden bygningerne bygges færdigt. Fugten fra betonen lukkes inde bag isolering, membran og beklædning – det kan medføre alvorlige og dyre problemer på længere sigt, oplyser Dagbladet Børsen.

- Man har haft de her fugtskader gennem mange år, og det er klart, at jo mere produktion, man har, desto flere skader. Og følgen af det er skimmelsvampe, syge mennesker – og syge bygninger, som vi kalder det, siger Peter
Thompson, bygningsingeniør i BMT og ekspert i fugt og indeklima til avisen.

Sker det, at fugten fra betonfundamentet spreder sig og fører til skimmelsvamp, må gulve og eventuelt vægbeklædning i det nye hus flås op igen for at få bugt med problemet. Det er ikke en billig affære. Det koster op til flere millioner kroner at få bugt med problemerne, genhuset beboerne og lagt nye materialer i huset.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094