23948sdkhjf

Høpfner har en plan B

Ejendomsudviklingsselskabet Høpfner A/S, der opfører VM Bjerget i Ørestaden, sidder med et stort dilemma på byggepladsen. Selskabet står midt i konflikten mellem den polske underentreprenør Nova Bau og de danske fagforeninger med et ben i hver lejr. Høpfner har dog en plan B.
I går indførte danske byggefagforeninger blokade mod byggeriet af VM Bjerget i Ørestaden. Baggrunden for blokaden er, at fagforeningerne mener, at underentreprenøren i foretagendet, polske Nova Bau, stærkt underbetaler sine arbejdere med kun 12 kr. i timen.

Ejendomsselskabet Høpfner, der har entrereret med Nova Bau til byggeriet, står midt i konflikten med en fod i hver lejr.

På den ene side forstår selskabet de danske fagforeninger, der kræver, at de polske ansatte skal arbejde under samme vilkår som danskere, når de arbejder i Danmark, på den anden side har selskabet allerede tegnet kontrakt med Nova Bau uden krav om, at de skal følge overenskomsten. Det oplyser Berlingske Business i dag.

- Vi forsøger at få Nova Bau til at komme op med noget, der kan løse konflikten. Men vi kan selvfølgelig ikke tvinge en underentreprenør til at indgå en overenskomst, siger adm. direktør Per Høpfner fra Høpfner A/S til avisen.

Direktøren i Høpfner vil ikke lade sig diktere af bygge-fagforeningerne, men han vil forsøge at finde en orden på problemerne sammen med Nova Bau. Han udtaler til avisen, at hvis ikke Nova Bau vil gå med til at skrive under på overenskomsten, har han en plan B, der iværksættes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078