23948sdkhjf

Ny interessegruppe for park- og vejdrift ser dagens lys

Hvordan vil markedet for park- og vejdrift udvikle sig i de kommende år, og hvilke krav stiller det til de private leverandører? Det er udgangspunktet for et nyt fagligt fællesskab, som Dansk Byggeri etablerer.
En række private virksomheder er beskæftiget med at drive og vedligeholde veje, parker og øvrige grønne anlæg. Disse virksomheder har en fælles interesse i at følge udviklingen og skabe gode vilkår på området. Derfor etablerer Dansk Byggeri nu en interessegruppe for park- og vejdrift.

- Vi har fået en række tilkendegivelser fra både medlemsvirksomheder og virksomheder, der ikke er medlem af Dansk Byggeri om at etablere et interessefællesskab for park- og vejdrift. Det gør vi så nu og forventer, at interessegruppen kommer godt fra start og kan være med til at sætte dagsordenen på området, vurderer Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri har i flere år haft en udliciteringsgruppe, der har arbejdet for at fremme udliciteringen af offentlige opgaver, ikke mindst på park- og vejområdet. Den nye interessegruppe er en naturlig forlængelse af udliciteringsgruppens arbejde, der nu udvides fra kun at fokusere på udlicitering til også at inddrage de faglige og markedsmæssige udfordringer.

Kommunalreformen giver nye udfordringer
Interessegruppens formål er at fremme de særlige interesser og kompetencer, der knytter sig til drift af veje, parker og øvrige grønne anlæg. Det kan for eksempel dreje sig om udbud, beskrivelse, tekniske forhold, markedsforhold samt uddannelse.

- Medlemmerne får et fagligt fællesskab, som hjælper dem til at holde sig ajour med udviklingen på markedet og de nye krav, der løbende stilles til de private leverandører. Blandt andet skal vi holde et vågent øje med de nye udfordringer, som kommer i kølvandet på kommunalreformen og de større kommuner, tilføjer Michael H. Nielsen.

Dansk Byggeri forventer, at kommunesammenlægningerne vil betyde, at opgaver som drift af parker og veje i højere grad vil blive placeret hos private virksomheder.

- Skattekronerne skal bruges så effektivt som muligt og erfaringerne viser, at udlicitering kan være med til at give bedre service for pengene. Derfor forventer vi, at der vil være stigende interesse for, hvordan man løser opgaverne effektivt i fremtiden, siger konsulent Lars Høier fra Dansk Byggeri. Lars Høier er tovholder for den nye interessegruppe.

Seminar og stiftende generalforsamling
Den 14. november afholder Dansk Byggeri et seminar om markedsmulighederne for park- og vejdrift. I forlængelse af dette seminar afholdes den stiftende generalforsamling for den nye interessegruppe for park- og vejdrift.

Ved seminaret vil en række oplægsholdere give deres bud på udviklingstendenserne og hvordan markedet for vej- og parkdrift vil udvikle sig i fremtiden.

Se mere om seminaret her

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094