23948sdkhjf

Find ny kollega og få dusør

Sådan lyder det i flere virksomheder. Akut mangel på arbejdskraft får danske virksomheder til at bruge de ansatte som formidlingskontakt til nye medarbejdere.
Det er en stigende tendens, at danske virksomheder belønner sine ansatte, hvis de formår at skaffe ny arbejdskraft til virksomheden. Nogle virksomheder motiverer de ansatte ved at vifte med findeløn og weekendophold.

Det oplyser JyllandsPosten/ Epn.dk.

- Det er jo først og fremmest de almindelige jobfunktioner, virksomhederne ikke kan få besat, det er blandt maskinarbejdere, smede og byggefolk, vi ser flaskehalsene, og i den finansielle sektor samt enkelte funktionærfunktioner, såsom sælgere. Det er dér, virksomhederne må bruge deres kreativitet for at lokke medarbejdere til. Og lykkes det at få en ny medarbejder ind ad døren, er næste store opgave, at sørge for, at han ikke løber ud ad den igen, siger Christian Kurt Nielsen, direktør i rekrutteringsfirmaet Mercury til Politiken ifølge avisen.

Som eksempel på en virksomhed, der bruger sine ansatte til at finde nye ansatte, kan nævnes vikarbureauet Manpower. Manpower udlover et weekendophold for to på et hotel til den heldige ansatte, der kan skaffe en ny vikar til bureauet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078