23948sdkhjf

Manglen på håndværkere fortsætter 30 år endnu

Der mangler akut 17.000 håndværkere til byggebranchen. Der spås, at manglen på håndværkere vil fortsætte de næste 30 år.
Byggebranchen står akut og mangler håndværkere til byggepladserne. Der er kun blevet ansat 16.600 håndværkere på et år, hvilket er for lidt.

Nye tal fra Håndværksrådets konjunkturanalyse for 3. kvartal viser, at byggebranchen stadig mangler stadig 17.000 håndværkere. Det oplyser Berlingske Business i dag.

- Nok har vi en akut mangel nu, men det er ikke en situation, der forsvinder. Den varer de næste 30 år, og vi skal vænne os til at se udenlandske arbejdere på det danske arbejdsmarked, siger Jakob Brandt, der er cheføkonom i Håndværksrådet til avisen.

De nye tal fra konjunkturanalysen viser desuden, at kun 1500 af de 16.600 håndværkere, der er blevet ansat i byggebranchen i år, er importeret arbejdskraft via østaftalen.

Håndværksrådet ser gerne østaftalen udfaset, så danske virksomheder får lettere ved at få den nødvendige arbejdskraft til landet i stedet for, at de skal beskæftige sig med det store papirarbejde, der er ved indhentning af arbejds- og opholdstilladelse fra de ansatte i de pågældende lande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109