23948sdkhjf

Partnerskab sikrer effektive togsignaler

Tre virksomheder med solid erfaring inden for jernbaneindustrien går nu sammen om at byde på den kommende opgradering af signalsystemet på det danske jernbanenet.
Det er tog- og signalproducenten Bombardier, det rådgivende ingeniørfirma Atkins og entreprenørvirksomheden Per Aarsleff A/S, som nu indgår partnerskab om at løfte opgaven med udskiftning af signalsystemet, som ventes at tage en årrække.

Det gamle signalsystem står foran en større opgradering i de kommende år. Folketinget ventes at vedtage en finansieringsordning i forbindelse med finanslovsforhandlinger for næste år.

Med det nye partnerskab tilbydes Banedanmark solid erfaring inden for projektering, planlægning og teknologi, som kan sikre et minimum af forsinkelser, mens udskiftningen foregår.

- Vi er meget glade for at kunne lancere så stærkt et partnerskab. Med vores erfaringer for udskiftning af signalsystemer i hele Europa herunder Sverige, Holland, Spanien samt flere lande i Østen kan vi påtage os ansvaret for at regulariteten og oppetiden er maksimal, mens udskiftningen foregår. Selve signalsystemet er et standardprodukt, som vi i dag sælger over hele verden, siger adm.dir. Per Nørret fra Bombardier.

Partnerskabet dækker alle de relevante kompetencer, som en totaludskiftning af det danske signalsystem kræver. Bombardier er i front med den nyeste teknologi og kan implementere den europæiske ERTMS-standard, som giver mulighed for en problemfri togdrift på tværs af grænserne i EU.

De rådgivende ingeniører fra Atkins sikrer projekteringen og integrationen af de forskellige kompetencer. Endelig har Aarsleff stor jernbaneteknisk erfaring i montering og kabellægning. Parterne har et højt kompetenceniveau samt medarbejderkapaciteten til det efterfølgende vedligehold.

Kilde: Aarsleff.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094