23948sdkhjf

NCC bygger Danmarks største sildeindustri

NCC opfører landets største sildeindustri i Skagen. Ordren udføres i partnering og er på lidt over 73 millioner kroner. Danmarks største fabrik til filetering og marinering af sild til en af Danmarks største producenter af sildeprodukter. Det er, hvad NCC netop er gået i gang med at bygge på Havnevagtvej 15 i Skagen.
NCC opfører fabrikken for Skagens nye sildegigant Pelagic Skagen A/S, som er opstået på baggrund af en fusion mellem Havfisk Skagen A/S og P. Anthonisen A/S.

Når fabrikken står færdig til maj næste år, vil den håndtere op til 1000 ton sild per døgn og få en forventet årlig produktion på godt 55.000 ton.

Hos Pelagic Skagen A/S har man længe set frem til at få nye og større forhold:

- Vi har nu i nogle år arbejdet med at blive en større enhed, som kan håndtere hele lasten fra et sildeskib på en gang. Sildeskibenes fragtvolumen bliver større og større og eftersom, der er stor konkurrence på råvaremarkedet, bliver vi nødt til at kunne tage en hel last på en gang, ellers vælger skibene en anden køber. Desuden vil vi med den nye fabrik få store besparelser blandt andet på transport af sild fra skibet til fabrikken, siger administrerende direktør i Pelagic Skagen A/S, Dieter Fehsenfeld.

Fabrikken opføres i partnering, som er NCC’s foretrukne samarbejdsform. Partnering er en struktureret samarbejdsform, hvor kunde, rådgivere, arkitekt og entreprenør i fællesskab løser opgaven. Partnering er baseret på et tillidsfuldt samarbejde, hvor alle spiller med åbne kort, har en åben økonomi, og hvor alles fagkundskaber supplerer hinanden.

NCC’s regionschef i Nordjylland, Ole Wøhlk, glæder sig over samarbejdet med Pelagic Skagen A/S.

- Vi er meget glade for at kunne løse denne spændende opgave for Pelagic Skagen A/S. Vi har bygget mange store fiskeindustrier i Nordjylland, hvorfor vi har et indgående kendskab til kvalitetskrav og så videre. Vi er også tilfredse med, at vi kan udføre opgaven i en åben samarbejdsform. Det er med til at sikre, at byggeriet kan realiseres på den korte tid, der er til rådighed, siger regionschef Ole Wøhlk, NCC Construction Danmark A/S.

Den nye fabrik bliver på 9.000 kvadratmeter, heraf er 7.400 kvadratmeter nybyggeri, mens de resterende 1600 kvadratmeter stammer fra et eksisterende køle-og frysehus-anlæg, som fabrikken bygges sammen med. Fabrikken vil kunne varetage alle trin i sildeproduktionen: Fra modtagelsen af sildene, der pumpes direkte fra skibet ind på fabrikken, over marinering og nedfrysning af sildefileter til de sidste rester, sildeafskær, der ledes direkte over til den nærtliggende fiskemelsfabrik, Fiskernes Fiskeindustri.

Byggeriet gik i gang i september og forventes færdig til maj næste år.

Kilde: NCC - http://www.ncc.dk

Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125