23948sdkhjf

Rift om mursten

Der er stor efterspørgsel på mursten. Det kan tage op til et halvt år for danske tømrervirksomheder at skaffe eftertragtede modeller hjem, hvilket resulterer i, at folk må vente med at få deres nye hus bygget.
Flere eftertragtede murstensmodeller er blevet svære at skaffe for danske tømrervirksomheder. Det går ud over nybyggerne, der bestiller de eftertragtede mursten til deres huse - nybyggerne kan nemlig vente flere måneder, før de kan flytte ind i deres nye huse. Det oplyser DR Regionalen i dag.

- Ventetiden bliver længere og længere. På de meste eftertragtede modeller taler vi om op til et halvt år, udtaler tømrermester Mogens Nilsson fra M.N. Entreprise A/S i Maribo til avisen.

Danske forhandlere af mursten oplever at blive kimet ned fra hele landet fra virksomheder og selskaber, der akut mangler mursten.

- Telefonen ringer hele tiden. Og det er ikke bare mine faste kunder, der vil have flere sten. Jeg får opkald fra hele landet, fra tømrerhandlere og entreprenører, der vil købe mursten. Desværre har jeg ikke nogen lige her og nu. Lige nu kan jeg først levere til nye kunder ved juletid, fortæller Jan Themsen fra det lille Lundby Teglværk mellem Vordingborg og Næstved til avisen.

Avisen oplyser, at danske murstensproducenter har fyldte ordrebøger samt ventetider på op til 16-19 uger for de mest eftertragtede mursten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094