23948sdkhjf

Penge til arbejdsmiljø i byggeriet

Byggeriets lønmodtagere i BAT har med tilfredshed modtaget Folketingets melding om, at Arbejdstilsynet får penge til at gennemføre flere særlige indsatser i byggeriet og andre nedslidningstruede brancher.
Arbejdstilsynet modtager en andel af de 70 mio. kr., som Folketinget tildeler flere instanser til forbedring af arbejdsmiljøet i danske virksomheder.

- Vores tilfredshed med de ekstra penge skal ikke mindst ses i lyset af, at Arbejdstilsynets seneste razziaer har afsløret et sandt hav af overtrædelser af regler, der har været kendt i branchen i årevis, udtaler Jørn Erik Nielsen, formand for BAT’s arbejdsmiljøudvalg.

Udover mange alvorlige ulykker er bygge og anlæg også kendt for stor nedslidning og førtidig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet pga. et meget belastende arbejdsmiljø. Forekomst af udenlandske firmaer og udenlandske arbejdstagere i bygge og anlæg gør bestemt ikke situationen bedre.

- Vi har virkelig brug for et synligt Arbejdstilsyn i byggeriet og ser frem til, at Arbejdstilsynet reelt begynder at stille skarpt på risici for ulykker samt de ergonomiske og psykosociale belastninger, som bygningsarbejderne udsættes for.

Den nye arbejdsmiljø-aftale mellem Venstre, Dansk Folkeparti, de konservative, de radikale og Socialdemokraterne betyder også, at der sker en ændring af den screening, som Arbejdstilsynet skal gennemføre i alle virksomheder i bygge og anlæg i 2007 og 2008.

- Vi tror på, at Arbejdstilsynet nu får bedre fat i de brodne kar i branchen – allerede under screeningen af virksomhederne, tilføjer Jørn Erik Nielsen fra BAT’s arbejdsmiljøudvalg.

Kilde: Bygge- Anlægs- og Trækartellet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094