23948sdkhjf

Byggeriet giver adgang til forpraktik

Dansk Byggeri har indgået aftale om forpraktik for unge med forbundene 3F og TIB for blandt andet at skabe flere praktikpladser. Murene i 3F ønsker ikke at deltage i dette samarbejde.
Frafaldet på erhvervsuddannelserne er bekymrende højt. På den baggrund har Dansk Byggeri indgået en aftale med forbundene 3F og TIB om forpraktik med det mål, at være med til at åbne nye praktikpladser for unge, samt sikre at unge bliver mere afklarede i forhold til deres erhvervsvalg.

En nylig undersøgelse fra Dansk Byggeri har vist, at ca. 25 % af dem, der starter på en erhvervsuddannelse, falder fra allerede i grundforløbet. Af samtlige unge, der starter en erhvervsuddannelse indenfor bygge- og anlægsområdet, er det kun 47 % der gennemfører.

I Dansk Byggeri betegnes aftalen om forpraktik indenfor bygge- og anlægsområdet som særdeles vigtig.

- Aftalen vil skabe flere praktikpladser i virksomhederne, men lige så vigtigt, så vil aftalen blive en god introduktion for unge til bygge- og anlægsbranchen, herunder unge med anden etnisk baggrund, siger direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri og fortsætter:

- Vi er glade for, at det endelig er lykkedes at indgå en aftale om forpraktik - også på bygge- og anlægsområdet. Vi må dog beklage og ærgre os over, at murerne i 3F ikke har ønsket at indgå i aftalen om forpraktik. Det er helt uforståeligt i betragtning af, at netop murerne i 3F i den seneste tid har været meget aktive og påpeget behovet for flere praktikpladser indenfor murerfaget. Murernes kritik af mangel på praktikpladser klinger hult, når murerne ikke ønsker at være med til at åbne for flere praktikpladser via forpraktik.

Aftalen om forpraktik blive nu forelagt Arbejdstilsynet med henblik på at afklare, hvilke arbejdsopgaver de unge må påtage sig. Herefter kan virksomheder og unge indgå en aftale om forpraktik.

Kilde: Dansk Byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078