23948sdkhjf

NCC klar til at bygge Hillerøds nye bydel

Hillerøds nye grønne bydel, Ullerødbyen, er nu ved at tage form. NCC og NCC’s datterselskab Bülow&Nielsen står for 326 af i alt 600 planlagte boliger i bydelens første etape, Ullerødbyen Syd. Samlet set kommer hele Ullerødbyen til at rumme cirka 1.500 nye boliger og dække et areal på 150 hektar.
Et 150 hektar tidligere landbrug i Ullerød vest for Hillerød skal over de kommende år forvandles til en ny grøn bydel med 1.500 boliger, store grønne områder, institutioner og butikker.

I juni godkendte Hillerød Byråd lokalplanen for bydelens første etape, Ullerød Syd, som kommer til at rumme i alt 600 nye boliger. NCC og Bülow & Nielsen ejer grunden og står for opførelsen og salget af 326 boliger og parcelhusgrunde – heraf 125 rækkehuse, 116 ejerlejligheder, 71 parcelhusgrunde og 14 dobbelthuse.

Planen for området er blevet til i et partnerskab mellem Hillerød Kommune, NCC og Skanska på baggrund af en idékonkurrence for området, som landskabsarkitektfirmaet SLA vandt.

− Det bliver til en utrolig spændende bydel, som vi er glade for at være med til at udvikle. I modsætning til for eksempel 70´ernes monotone parcelhuskvarterer har vi her skabt et varieret område med mange forskellige slags boliger, snoede stisystemer og mange grønne arealer. For eksempel har alle boligerne udsigt til fælleden, hvor der blandt andet bliver anlagt fodboldbane, naturlegeplads, kunstig sø og kælkebakke, siger udviklingschef Søren Hansen, NCC.

Byggemodningen af området gik i gang midt i september. De første parcelhusgrunde og rækkehuse er sat til salg, og 15. oktober går salget af de første 28 lejligheder i gang.

Henning Larsens tegnestue har tegnet lejlighedsprojektet, der får navnet ”Signaturen”. Lejlighederne opføres i ni punkthuse på hver fire etager.

− Vores udgangspunkt har været at betragte punkthusene som en slags store "villaer", der ligger i et parkagtigt område. For netop at skabe en stærk kontrast og baggrund til parkens grønne farver har vi valgt, at de lukkede facader er i koksgrå beton, mens de åbne facader med vinduer og andre glaspartier til gengæld spejler trækronerne. Tilsammen giver det en markant og klar oplevelse af de grønne omgivelser, siger arkitekt Anders Park, Henning Larsens Tegnestue A/S.

Alle lejligheder får adgang til egen solrig altan eller terrasse. Lejlighederne bliver på mellem to og fire værelser, lyse og luftige og med en god indretning. Lejlighedernes boligareal ligger fra 75 kvadratmeter − 120 kvadratmeter.

Alle boligblokke har elevator og trappetårn med solfangere på toppen, som kan reducere det totale energiforbrug med op til 20 procent. Til hver bolig hører en nummereret carport med tilhørende udhus. I gå-afstand fra Signaturen opføres et mindre bycenter med butikker og plejecenter.

Kilde: NCC.

Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109