23948sdkhjf

Dyst for byggeerhvervets bedste håndværkere

Stemningen var på kogepunktet, da 52 unge lærlinge i kastede sig ud i Danmarksmesterskabet inden for bygge- og anlægsfagene. Mesterskabet er med til at hæve niveauet hos danske håndværkere, lyder det fra Dansk Byggeri.
Danmarksmesterskabet inden for bygge- og anlægsfagene løb af stablen i perioden fra den 21. til 24. september 2006 i Herning messecenter.

Deltagerne var 52 lærlinge fra anlægsstruktør, bygningsmaler, bygningssnedker, bygningsstruktør, gulvlægger, murer, møbelsnedker, tømrer og VVS-uddannelserne.

Det var fire dage med koncentration og spænding. For ud over den prestigefyldte titel som danmarksmester kan nogle af vinderne se frem til en ekstra gevinst, idet titlen vil give dem adgang til verdensmesterskabet. Det gælder vinderne inden for fagene bygningsmaler, bygningssnedker, murer, møbelsnedker, tømrer og VVS. VM i håndværk finder sted i Japan i 2007.

- I Dansk Byggeri bakker vi op om mesterskabet. Det er med til at hæve niveauet hos danske håndværkere, når der på denne måde bliver sat fokus på kvalitet og faglig stolthed, siger Jesper Juul Sørensen, uddannelseschef i Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Muligheden for at komme til udlandet er heller ikke uvæsentlig for de mange lærlinge, der deltager i mesterskabet. Men det er også vigtigt for faget herhjemme, for de unge kommer ud i verden og kan hive viden med hjem.

Bertel Haarder nikker godkendende til mesterskabet
Fra politisk side er der også opbakning til mesterskabet, idet Bertel Haarder har bevilliget økonomisk støtte til et forberedelses- og træningsforløb af de danske mestre til World Skills Competition.

Der deltog 23 lærlinge fra medlemsvirksomheder i Dansk Byggeri, som var repræsenteret i 6 af de 9 faglige discipliner, og de tog sig af titlen inden for disciplinerne bygningssnedker, bygningsstruktør og gulvlægning.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078