23948sdkhjf

Statsfængslet Østjylland indvies

Arkitektfirmaet Friis & Moltke har videreudviklet og opført nye bygninger og anlæg i Statsfængslet Østjylland. Mandag d. 2. oktober indvies fængslet af bl.a. justitsminister Lene Espersen.
Friis & Moltke vandt i 2001 arkitektkonkurrencen om opgaven om det ca. 28.500 kvadratmeter store fængsel, og har sammen med Kriminalforsorgens Anlægsenhed og sagens øvrige parter videreudviklet og opført de bygninger og anlæg, der skal afløse det mere end 150 år gamle Horsens Statsfængsel.

Et af fængslets kendetegn er, at det er opdelt i flere uafhængige og fritliggende afsnit, placeret indenfor en ca. 1400 meter lang fængselsmur, der snor sig gennem det blødt kuperede landskab.

Den overordnede disponering, med flere afsnit, med markante bygningskroppe omkring indgang og luftegårde, står i modsætning til de traditionelle og kompakte fængselsbygninger, rummer gode sikkerheds- og trivselsmæssige fordele.

I den løbende debat om frihedsberøvelse, er det bl.a. et mål med indespærringen, at en resocialiseringsproces kan ske så tæt på en normal dagligdag som muligt, med henblik på en forberedelse til tiden efter afsoningen.

Her vil Statsfængslet Østjylland på Enner Mark tilbyde bedre rammer og vilkår under afsoningen, men uden at gå på kompromis med sikkerheden. Eksempelvis vil adskillelsen mellem stærke og svagere indsatte i separate bygningsafsnit, imødegå voldelige og undertrykkende hierarkier mellem de indsatte.

Officielt indvielse af Statsfængsel Østjylland vil ske mandag d. 2. oktober.

Kilde: Friis & Moltke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125