23948sdkhjf

Lys-eksperter går på nettet

Nyt website skal udbrede viden om liv, lys og luft i vores bygninger til arkitekter, undervisere, studerende og andre med interesse for lys. Det nye site er - på initiativ af VELFAC - etableret af det tværfaglige netværk LYSnET, der arbejder for at styrke forskning og undervisning inden for området.
www.lysnet.com finder man artikler om lys, redskaber til måling af lys, forskellige relevante links og snart også undervisningsmateriale til brug på videregående uddannelser indenfor byggeriet. Desuden informerer sitet om forskellige arrangementer og undervisningstilbud, som LYSnET er initiativtager til.

- Vi håber at inspirere undervisere og studerende til at arbejde innovativt og indlevet med lys i byggeriet. Vi bestræber os desuden på at formidle potentialerne i at tænke lys som fag ind i en tværfaglig sammenhæng, fortæller redaktør for sitet, lektor MAA Ellen K. Hansen.

Sitet informerer generelt om såvel æstetiske og tekniske som praktiske tilgange til lys, og forsøger desuden at sætte fokus på nye tværfaglige muligheder. Et helt centralt tema er her samspillet mellem dagslys og kunstlys.

Initiativtager til oprettelsen af det faglige netværk og websitet er VELFAC A/S.

- Viden er det eneste, der bliver større af at blive delt, og vi ønsker at bidrage til et øget fokus på dagslys og dets betydning for vores trivsel. På den måde er der en direkte linje til det tankesæt, der ligger bag vores produkter og arbejde med produktudvikling, siger marketingchef Finn Kræfting fra VELFAC.

LYSnET er en netværksgruppe der er oprettet ultimo 2005 for at skabe øget fokus på undervisning og forskning indenfor fagområdet LYS.

Målet er at styrke fagområdets position ved at udnytte gruppens faglige bredde og udveksle, samle og formidle viden og erfaringer på området på højeste faglige niveau. Der er en særlig fokus på samspillet mellem kunst- og dagslys.

Netværket består af undervisere og forskere fra landets byggefaglige uddannelses- og forskningsinstitutioner samt eksperter fra byggeindustrien.

Kilde: Velfac A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093