23948sdkhjf

NCC presset af lønstigninger

Det høje lønninger og høje materialepriser giver store tab for NCC, der nu helt vil undgå konkurrenceprojekter, hvor de bliver nødt til at gå ned i pris. Entreprenørfirmaet vil satse på partneraftaler med bygherrer, hvor bl.a. lønninger og priser på materialer deles mellem parterne.
Danmarks næststørste entreprenørvirksomhed NCC er presset af arbejdernes høje lønninger og materialeprisernes himmelflugt. Det har kostet selskabet dyrt, men nu skal den dyre udvikling vendes.

Det skriver Dagbladet Børsen i dag.

- Vi er meget meget bevidste om, at vi skal være mere selektive med, hvad vi siger ja til. Vi prøver at sikre os bedre og undgå rene konkurrencesager, hvor det bare gælder om at være billigst, fortæller personaleudviklingschef Poul Bjørnsholt fra NCC til avisen.

NCC kan ikke ændre ved arbejdernes høje lønninger, der for en ufaglært ligger langt over overenskomsten på 100 kr. i timen. Selskabet mangler stadig akut arbejdskraft - og de kan ikke tiltrækkes ved med en lavere løn end hos konkurrenten.

I stedet vil selskabet satse på selvudviklede projekter og aftaler med bygherrer, hvor risikoen for at tabe penge deles med bygherren.

Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125