23948sdkhjf

Test af fjern-energirådgivning

Projektet Smart Energi I Hjemmet tager nu videotjenester i brug til energirådgivning. Det skal gøre processen lettere og billigere.
Nu testes en ny variant af energirådgivning i Middelfart Kommunes projekt Smart Energi I Hjemmet. Boligejere, der deltager i projektet, får her fjernrådgivning af energirådgivere ved Bolius, Boligejernes Videncenter.

Rådgivningen foregår via videotjenester som Skype og baserer sig på eksisterende energi- og boligoplysninger fra projektdatabasen. Projektdatabasen fodres med data fra blandt andet Smart Energi-teknologi fra PassivSystems, der er installeret i projektets 200 testboliger.

- Man sidder flere hundrede kilometer fra en rådgiver og oplever alligevel en utrolig indlevelse og indsigt fra rådgiveren. Ikke mindst fordi rådgiveren i forvejen har data om energiforbrug, boligens konstruktion og forskellige data fra Passivsystems teknologi. Jeg synes faktisk, vi havde en god dialog via Skype og fik en rådgivning, der virkelig viste, hvor nemt vi kan lave energiforbedringer i vores hus, fortæller boligejer Ole Ærbo, der er en af boligejerne i projekt Smart Energi I Hjemmet.

Mere fjernrådgivning i fremtiden
Fjernrådgivning forventes at blive mere udbredt i Danmark i takt med, at energidata, boligdata og data fra eksempelvis Passivsystems integreres.

- Flere og flere er vant til Skype og Facetime og andre teknologier, der muliggør digital fjernrådgivning. Det er enormt tidsbesparende i forhold til traditionel energirådgivning. Samtidig med at energirådgiveren har data om boligejerens energiforbrug, bolig og data fra PassivSystems, bliver rådgivningen nem at kvalificere yderligere, udtaler energirådgiver Morten Mathiasen fra Bolius.

Bag projektet står Realdania, Bolius, Passivsystems, boligejere i Middelfart Kommune, Statens Byggeforskningsinstitut, Klima- energi og bygningsministeriet og Middelfart Kommune. Dertil bidrager TREFOR, Naturgas Fyn og Middelfart Fjernvarme.

Fakta - Smart Energi I Hjemmet
Formålet med Smart Energi I Hjemmet, som er et projekt i Middelfart Kommune, er at undersøge, hvor meget energi private hjem kan spare ved at installere intelligent energistyring og modtage fjernrådgivning.

Systemet, der bruges i projektet, hedder PassivLiving og er udviklet af engelske PassivSystems, som er førende inden for energioptimering af private hjem. Selve systemet fungerer som en slags ”Energibutler”, der bl.a. sørger for at sænke og hæve temperaturen i stuerne på de helt rigtige tidspunkter. Ud over selve teknologien består projektet af en udvikling af fjernrådgivningskoncept til de deltagende boligejere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094