23948sdkhjf

Ny energimærkningsordning er i gang

Det er ikke rigtigt, at der ikke kan laves energimærker efter den nye energimærkningsordning for bygninger, der trådte i kraft 1. september. Jyllands-Postens artikel ”Hård kritik af energirapporter” fra 14. september 2006 tegner et unuanceret billede. Energistyrelsen har indtil i dag modtaget over 60 indberetninger på nye mærker og tallet stiger hurtigt.
Men overgangen til de nye mærker er forbundet med en række udfordringer. Mærkningen skal udarbejdes efter en ny metode, der kræver nye edb-programmer. Og konsulenterne, der udfører mærkningen, skal vænne sig til de nye regler og de nye programmer.

- Jeg er meget glad for, at det på trods af vanskelighederne med indkøring af de nye edb-programmer er muligt at få udarbejdet energimærker, og at situationen forbedres løbende. Vi har drøftet situationen med konsulenternes organisationer, som har gjort os opmærksom på konsulenternes arbejdsvilkår, og hvad vi kan gøre for at skabe bedre vilkår for dem. På den baggrund har vi taget en række initiativer, der skal medvirke til at gøre overgangen lettere i de kommende uger. Nu gælder det om at få luget ud i børnesygdommene, så vi kan fokusere på det egentlige formål, nemlig at få gennemført energibesparelser, siger kontorchef Hanne Windemüller, Energistyrelsen.

Formand Tommy Glindvad fra Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter, BfBE siger:

- Vores medlemmer døjer lige nu med edb-problemer, når de skal udarbejde energimærker. Konsulenterne bliver taberne, når edb-programmerne ikke kører godt nok. Nu har vi fokus på at få løst problemerne inden månedsskiftet, så hushandlerne kan blive gennemført uden forsinkelser på grund af teknik, der driller. Vi glæder os over, at Energistyrelsen har lyttet til os, og vi tror, de nye initiativer vil hjælpe med at løse problemerne.

I løbet af de næste måneder vil BfBE arbejde for at gøre hele processen mere smidig for alle parter. Det nye energimærke er rigtig godt set med forbrugerøjne, og det fortjener, at foreningen nu får rammerne på plads, så det kan få en god start.

Energistyrelsen er opmærksom på, at det kan blive nødvendigt at justere på de detaljerede regler om hvordan man skal udarbejde energimærkerne. Der er derfor blevet nedsat en bredt sammensat arbejdsgruppe, der skal opsamle energikonsulenternes erfaringer og foreslå tilpasninger af energimærkningsordningen. Referater fra gruppens møder offentliggøres på ww.femsek.dk/.

- Energimærkning er et meget komplekst område, og det er vanskeligt at forudse alle de tænkelige udfordringer en energikonsulent kan stå over for. Vi er derfor glade for de tilbagemeldinger vi får, så vi har mulighed for at følge med, og gribe ind for at gøre forholdene bedre. Vi har alle en fælles interesse i at give konsulenterne et bedre grundlag for at sikre en høj kvalitet i energimærkningen, siger Hanne Windemuller.

Kilde: Energistyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078