23948sdkhjf

Semco indgår milliardkontrakt

Semco Maritime får sin største ordre nogensinde. Esbjergvirksomheden skal opføre to mindre kraftværker i de mellemamerikanske lande El Salvador og Guatemala.
Esbjergvirksomheden Semco Maritime har scoret sig den største ordre i virksomhedens historie. Ordren omfatter opførelse, drift og vedligehold af to mindre kraftvarmeværker i El Salvador og Guatemala. Aftalen på drift og vedligehold strækker sig over en periode på 10 år efter ibrugtagning, og ordren løber op i 1 milliard kroner.

Begge kraftværker er bestilt af en lokal forretningsmand gennem 2 af hans selskaber. De to drifts- og vedligeholdelseskontrakter vil blive udført i et joint venture mellem Semco Maritime og den lokale samarbejdspartner Telectro. Semco Maritime har rollen som hovedentreprenør.

Frihandelsaftalen (Cafta) mellem USA og de mellemamerikanske lande medfører en stor erhvervsudvikling. En følge af denne erhvervsudvikling er, at energiforbruget er større end den samlede kapacitet i dag. Derfor er der også på regeringsplan i de mellemamerikanske lande stor interesse for at få kraftværks-projekterne igennem.

- Opførelsen af kraftværket i Guatemala starter nu med en planlagt projektperiode på 15 måneder. Den er dog allerede forlænget med 5 måneder på grund af lang leveringstid på motorerne. Finansieringen af projektet i El Salvador er endnu ikke helt på plads, men vi forventer at kunne starte på projektet sidst på året. Projektperioden forventes at blive 18 måneder, men det vil også afhænge af leveringstiden på motorerne, siger Erik Gaj Nielsen, direktør i Semco Maritime.

I forbindelse med byggeriet åbner Semco Maritime et kontor i både Guatemala og i El Salvador. I opbygningsfasen regner Erik Gaj Nielsen med, at 3-5 danskere, projektledere og projektingeniører, vil være beskæftiget på hver af de to byggepladser. I drifts- og vedligeholdelsesfasen vil 2-3 danskere være beskæftiget hvert sted.

På kontoret i Esbjerg får virksomheden brug for flere stærkstrømsingeniører både til disse to konkrete projekter og til en røkke øvrige kraftværksprojekter.

Kilde: Semco Maritime. http://www.semco.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094