23948sdkhjf

TK Development sælger shoppingcenter i Polen

TK Development har solgt sit shoppingcentret i Polen og har samtidig indgået aftale om en udvidelse af centret. Salget er baseret på en lavere afkastgrad – og dermed bedre pris - end TK Development hidtil har lagt til grund for værdiansættelsen af sine centraleuropæiske investeringsejendomme.
TK Development har indgået aftale om salg af shoppingcentret Plejada i den polske by Sosnowiec til St. Martins Europe, Holland, der er ejet af det engelske ejendoms-investeringsselskab St. Martins Property Corporation Limited.

Salgsprisen er baseret på en afkastgrad til investor på 6,75 %. Salget er således sket til en lavere afkastgrad – og dermed bedre pris - end den TK Development hidtil har lagt til grund for værdiansættelsen af sine centraleuropæiske investerings-ejendomme.

Shoppingcentret Plejada åbnede i efteråret 2001. Shoppingcentret fremstår i dag som et velfungerende og fuldt udlejet center bestående af et hypermarked med Carrefour som operatør og ca. 100 special- og mærkevare-butikker.

Som en del af salgsaftalen er det aftalt, at TK Developments datterselskab Euro Mall Holding i efteråret 2006 påbegynder opførelse af en ca. 5.000 m² udvidelse af centret med henblik på etablering af yderligere ca. 19 special- og mærkevare-butikker.

Salget af det eksisterende shoppingcenter Plejada medfører for 1. halvår 2006/07 en positiv værdiregulering på ca. 30 mio. kr. af centrets værdi på basis af salgsprisen.

Salget af den planlagte udvidelse på ca. 5.000 m² forventes effektueret i regnskabsåret 2007/08. Salget underbygger ledelsens forventninger om et resultat for regnskabsåret 2006/07 i størrelsesordenen 200 mio. kr. efter skat og minoritetsinteresser.

Kilde: TK Development.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156