23948sdkhjf

557 projektforslag til IVA 2006

557 studerende ud af de 2.037, der var registreret til konkurrencen, indsendte deres projektforslag til International VELUX Award inden deadline. Juryen mødtes i Madrid i juni for at vurdere alle projekterne og udvælge vinderne.
De 557 studerende kommer fra hele verden - både Asien, Europa og Nord- og Sydamerika er godt repræsenteret.

- Det er en imponerende deltagelse. Mere end hver fjerde af de registrerede studerende har færdiggjort deres projekt om temaet “Light of Tomorrow” og indsendt deres forslag til juryens bedømmelse, siger Carsten Røjgaard, direktør for VELUX Danmark.

Jurymøde i Madrid
Jurymedlemmerne kom på hårdt arbejde under deres to-dages møde i Madrid den 21. og 22. juni.

De 557 projekter var udstillet i en stor, renoveret industribygning, hvor de seks jurymedlemmer gennemgik alle projekterne meget grundigt, dels hver især, dels i grupper, indtil vinderne var fundet.

557 projekter udstillet i en renoveret industribygning i Madrid.- Jeg synes, det er meget imponerende at være i et rum med forskellige ideer fra hele verden, hvor alle prøver at stille forskellige spørgsmål og give forskellige svar. Studerende overrasker altid med at komme med mange flere ideer, end man overhovedet kan forestille sig. Og det at give de studerende frihed er netop kvaliteten i konkurrencer som denne, siger et af jurymedlemmerne, Omar Rabie.

Prisoverrækkelse i Bilbao
Vindernes navne og nationalitet offentliggøres ved en prisoverrækkelsesfest på Guggenheim Museet i Bilbao den 23. oktober 2006.

Arrangementet starter kl. 15:30 med en guidet tur rundt i museet, efterfulgt af en forelæsning over konkurrencens tema, offentliggørelse af vinderne og fest om aftenen.

Alle vinderne inviteres til at deltage i Bilbao, hvor de kan møde ligesindede studerende, lærere, og professorer fra arkitektskoler samt andre bygningseksperter fra hele verden.

DommerpaneletInternational VELUX Award falder sammen med mange andre arrangementer i Bilbao. VELUX åbner VELUX Atika, et eksperimenterende hus, der integrerer nytænkning inden for godt indeklima, udnyttelse af dagslys samt energibesparelser.

Det modulopbyggede Atika-hus er udviklet i tæt samarbejde med det spanske arkitektfirma, ACXT/idom. VELUX Atika opføres i Bilbaos havneområde i forbindelse med IVA prisoverrækkelsen, og kan således tjene som møde- og udstillingsfacilitet for besøgende i week-end’en op til prisoverrækkelsen.

Og sidst men ikke mindst skydes den VELUX sponserede havkapsejlads – VELUX 5 Oceans – i gang fra havnen i Bilbao søndag den 22. oktober om eftermiddagen.

Kilde: Velux.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094