23948sdkhjf

Hurtig vækst i antallet af murerlærlinge i byggeriet

Murerfaget kan visse steder i landet ikke få lærlinge nok. Dansk Byggeri vil nu have de sidste 137 skolepraktikelever placeret ude i virksomhederne.
Murerfaget er et af de områder, der i øjeblikket høster frugten af en stabil samfundsudvikling. Der bygges på livet løs, og heldigvis har virksomhederne i murerfaget også vist vilje til at ansætte og uddanne murerlærlinge.

- Visse steder i landet kan vi ikke få lærlinge nok, siger Morten Bo Petersen, der er formand for Dansk Byggeris Murersektions Uddannelsesudvalg.

Morten Bo Petersen fortsætter:

- Indtil dato er stigningen i 2006 på 24 %. Det betyder, at vi i dag har et niveau af lærlinge, der svarer til antallet af uddannelsesaftaler i 1968. Det er ret godt, men endnu flere unge kunne få en læreplads, hvis de søgte lidt bredere geografisk.

Han opfordrer i samme forbindelse flere virksomheder til at være med til at bære uddannelsesbyrden.

- Selvom vi kan være godt tilfredse med den store stigning i antallet af lærepladser, er det vigtigt, at alle virksomheder er med til at bære byrden med at få uddannet et tilstrækkeligt antal lærlinge. Derfor har vi nu besluttet at ansætte en konsulent til at tage rundt og besøge virksomhederne med henblik på, at de 137 skolepraktikelever - der er rundt i hele landet, og som endnu ikke har fået en praktikplads - kommer ud i virksomhederne, fortæller Morten Bo Petersen.

Han slår samtidig fast, at det ikke må gå ud over kvaliteten. Hvis mureruddannelsen fortsat skal fastholde sit gode renomme, er det vigtigt, at både virksomhed og lærling oplever, at kvaliteten af mureruddannelsen er i orden - både på skoleopholdene og ude i virksomhederne.

Kilde: Dansk Byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094