23948sdkhjf

Energirenovering kan skabe 500.000 nye jobs i EU

I sin nye miljørapport dokumenterer Rockwool International, at der er store muligheder for økonomiske og miljømæssige besparelser ved målrettede investeringer i energieffektive bygninger.
Med overskriften ”Ja, vi kan!” har Rockwool International udsendt koncernens miljørapport for 2006.

Rapporten sætter fokus på, om vi overhovedet kan gøre en indsats for at forbedre tingenes tilstand på miljøområdet med de stærkt stigende energipriser, en sårbar energiforsyning og store klimaforandringer. Og svaret er et rungende ”Ja, vi kan!”

Udgangspunktet for den positive vurdering er det meget høje energiforbrug, der er i Europas – og herunder Danmarks - bygninger, hvor op til 90 procent går unødigt tabt. Ved en målrettet energirenovering af bygningsmassen kan landene i EU hvert år spare 2.000 milliarder i energiomkostninger, formindske CO2 forureningen med 400 millioner tons og skabe 500.000 nye jobs.

Rapporten viser også, at besparelserne ved energirenoveringer er meget større end de nødvendige investeringer, så der er ingen fornuftige grunde til ikke at gå i gang. Mens Danmark allerede har implementeret energikrav til det eksisterende byggeri, halter de øvrige EU lande imidlertid bagefter.

- Danmark har taget førertrøjen på i implementeringen af EU’s bygningsdirektiv bl.a. ved siden 1. april i år at stille krav til energiforbedring ved renovering i alle bygninger. Det giver rigtig god mening for både samfundet, privatøkonomien og miljøet, og derfor håber vi Danmark kan inspirere de øvrige EU lande til at implementere krav til energirenovering af det eksisterende byggeri, siger adm. direktør Johan Prior Knock, Rockwool A/S.

I Rockwool Internationals Miljørapport for 2006 giver husejere, lovgivere og repræsentanter for byggebranchen endvidere konkrete eksempler, hvad der kan gøres på lokalt plan for at opnå de store fordele ved energirigtigt byggeri.

Kilde: Rockwool.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094