23948sdkhjf

Workshop om sundt og miljørigtigt betonbyggeri

Beton er både sundt og miljørigtigt. Det kan man forsikre sig om på en workshop den 5. oktober om blandt andet de mange miljømæssige fordele ved at anvende beton som byggemateriale.
Den danske betonbranche har i mange år arbejdet aktivt for at forbedre miljøforholdene i forbindelse med produktion og anvendelse af beton. I slutningen af 2002 bevilgede Miljøstyrelsen et såkaldt produktområdeprojekt, som har forstærket denne indsats til gavn for både miljøet, betonbranchen og – ikke mindst – byggeriets kunder.

Projektet, som er gennemført af blandt andet Teknologisk Institut, Betonindustriens Fællesråd og Aalborg Portland, har resulteret i ny viden om en række miljømæssige aspekter for såvel materialet beton som for betonbyggeri - og det har skabt mulighed for at dokumentere den eksisterende viden.

De håndgribelige resultater præsenteres til oktober for omverdenen ved en workshop om betons miljømæssige fordele i hele byggeriets livscyklus. Og der er mange, fortæller K. Bernth Eriksen, formand for Dansk Fabriksbetonforening

- Det er for det første værd at notere, at alle råmaterialer til produktion af beton findes i rigelige mængder over det meste af kloden, og genanvendelse af nedknust byggeaffald kan reducere behovet for naturlige tilslagsmaterialer, pointerer Bernth Eriksen, som også peger på anvendelse af restprodukter fra kraftværker og renseanlæg i produktionen af beton, som sparer cement og reducerer samfundets behov for deponering.

Han gør opmærksom på, at betonproduktion ofte foregår lokalt, hvilket minimerer transportbehovet. Det skaber også mulighed for, at betonens ydeevne kan designes til at imødekomme netop de påvirkninger, den udsættes for i sin levetid.

I driftsfasen er beton yderst modstandsdygtigt overfor vejr- og vindpåvirkninger og kræver minimalt vedligehold. Betons evne til at akkumulere varme forbedrer bygningens energiydeevne.

- Projektet vil helt sikkert medvirke til at forbedre betons ry. Projektet viser nemlig at beton er både sundt og miljørigtigt. For eksempel forringes indeklimaforhold ikke af beton. Tværtimod forbedres den termiske komfort. Beton kan også medvirke til at absorbere farlige stoffer fra udstødningsgasser, og der optages CO2 kontinuerligt gennem hele levetiden, fortæller Bernth Eriksen.

Ud over resultaterne fra produktområdeprojektet vil der på workshoppen også blive præsenteret resultater fra andre miljøprojekter om beton, bl.a. anvendelse af bioaske, slutter Bernth Eriksen

Workshoppen afholdes torsdag den 5. oktober 2006 på Teknologisk Institut i Taastrup .

Tilmelding og yderligere oplysninger, herunder detaljeret program findes her

Kilde: Teknologisk Institut og Dansk Fabriksbetonforening.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109