23948sdkhjf

Alfix består krævende test

Producenten af facadepuds tager til Byggeri’14 med tysk papir på, at en række facadepuds- og malingsprodukter har bestået en langvarig vind- og vejrprøvningstest.
I januar måned bestod Alfix et krævende testforløb i Tyskland, der har haft til formål at afprøve systemets robusthed. En række af Kolding-virksomhedens Alfix facadepuds- og malingsprodukter blev her udsat for intense simulerede klimatests i regn, høj temperatur, frost og tø – svarende til 20 års belastning.

- Efter vejrpåvirkningen under klimatesten ( udført i henhold til ETAG 004, red. ) foretog det østrigske prøvningsinstitut også en robusthedstest, som afprøvede styrken i puds- og malingslagene på de isolerede facader. Instituttets medarbejdere lod en tung jernkugle, ophængt som et pendul, brage ind i slutpuds og maling fra forskellig afstand for at tjekke facadens robusthed, fortæller teknisk chef Allan Nielsen.

Alfix’ facadepudssystem bestod i marts sidste år brandtesten SP Fire 105 i marts 2013 i Sverige – en test som dokumenterede, at systemet kan anvendes på isoleringsmaterialet EPS 80F. Derved opfyldes kravene i ”Eksempelsamling om brandsikring af Byggeri 2012”, udgivet af Energistyrelsen i Danmark.

- Det giver os, kunderne og slutbrugerne tryghed, at vi nu har bestået to så væsentlige og krævende facadepudstests. For Alfix er det afgørende, at de nye facadeløsninger har den højeste kvalitet, og at vi også har klar dokumentation for vores grundige udviklingsarbejde, siger Allan Nielsen.

Med de positive testresultater i hus tager Alfix i denne uge til Byggeri’14 i Fredericia med forventninger om, at markedet vil tage godt imod det udvidede DuraPuds- og DuraDec-sortiment, der vises frem på messen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078