23948sdkhjf

MT Højgaard ramt af tabte boligsager

MT Højgaard har i første halvår haft en stor stigning i aktivitetsniveauet. Omsætningen er på 5 mio. kr., hvilket er 38 % højere end samme periode i 2005.Men virksomheden er også blevet ramt af tabte boligsager til ca. 90 mio. kr.
MT Højgaard forventer en samlet omsætning for 2006 på ca. 10,5 mia. kr. Væksten i omsætningen stammer hovedsageligt fra forretningsområderne Jylland/Fyn, Anlæg/Udland samt forretningsenhederne og datterselskaberne.

- Vi mærker, at der er meget travlt i markedet, og der er et stort pres på ressourcerne. VI iværksætter derfor løbende nye tiltag, som sikrer, at vi har de ressourcer, vi skal bruge for at leve op til vores forpligtigelser, siger Kristian May, adm. koncerndirektør i MT Højgaard.

Blandt de nye tiltag, MT Højgaard iværksætter, kan nævnes øget fokus på planlægning, øget dialog med leverandørerne, afsøgning af både de danske og de udenlandske markeder for materialer samt øvrige ressourcer, der lever op til virksomhedens kvalitetskrav og gældende lovgivning.

Tabte boligsager
Resultatmæssigt kommer MT Højgaard ud af første halvår med et resultat på 32 mio. kr., hvilket er på niveau med 2005. Resultatet er negativt påvirket med ca. 90 mio. kr. til hensættelser og tab på enkelte større boligsager.

Trods tabet forventer MT Højgaard alligevel at opnå et resultat før skal for 2006 på niveauet 175 mio. kr.

- De fleste af vores forretningsområder, - enheder og datterselskaber lever op til forventningerne om lønsom vækst. På et par områder har vi ikke nået de resultater, vi skulle – primært på grund af nogle større tabsgivende boligprojekter. Vi har valgt at ændre vores organisation, så vi i langt højere grad får en kompetenceopdelt og landsdækkende organisation – både til fordel for kunderne og forretningen, udtaler Kristian May.

De fremtidige forretningsområder for MT Højgaard er Anlæg, Byggeri, Forsyning, Renovering (København) og Udland.

Fortsat travlhed
MT Højgaard havde ved udgangen af første halvår 2006 en ordrebeholdning på knap 10 mia. kr. – svarende til godt 11 måneders produktion. Koncernen forventer en vis opbremsning i markedet for privat boligbyggeri, mens markedet for erhvervsbyggeri forudses begunstiget af den faldende tomgang inden for især kontorarealer.

Kilde: MT Højgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078