23948sdkhjf

Bella Sky hædret med international pris

Rambøll har netop modtaget konstruktionsprisen 'FIB Award' for sin ingeniørrådgivning og konstruktionskoncept til byggeriet af Bella Sky Comwell.
På kort tid har hotellet Bella Sky Comwell opnået en position som et ikonbyggeri, der både nyder stor international opmærksomhed og til daglig tjener som vartegn for Ørestad i København. Nu kan hotellet føje endnu en succes til listen.

Bella Sky er netop – som den ene af blot tre bygninger i verden – blevet hædret med den internationale 'FIB Award', der hvert fjerde år uddeles til betonkonstruktioner, der udmærker sig ved at være i international særklasse.

- Vi har været med til at skabe et byggeri, der har store arkitektoniske og brugerorienterede ambitioner, men som på papiret næsten ikke kan lade sig gøre – og det har krævet en på alle måder særlig indsats, siger senior projektchef i Rambøll, Kaare K. B. Dahl, der stod i spidsen for Rambølls rådgiverteam på Bella Sky Comwell-projektet. Han havde mandag æren af at modtage prisen på en stor konference, som FIB i disse dage afholder i Mumbai, Indien.

- Vi er enormt stolte af, at vi sammen med arkitekterne fra 3XN lykkedes med at føre visionen bag Bella Sky Comwell ud i livet, og at vi nu høster international anerkendelse i form af en FIB Award. Det er jo noget af det ypperste, man kan opnå, når man arbejder med betonkonstruktioner, siger Kaare K. B. Dahl.

I fint selskab
Med FIB Award'en kommer Bella Sky Comwell i fint selskab. Således tæller tidligere vindere af den prestigefyldte konstruktionspris projekter som blandt andet Storebæltsbroen, højhuset Turning Torso i Malmø samt Spreckelsens triumfbue ’La Grande Arch’ i Paris.

- Det er ikke en kunst at drømme, men det kan i den grad være en kunst at føre drømmene ud i livet. Det er ikke desto mindre, hvad det lykkedes parterne omkring Bella Sky Comwell at gøre, og vi er meget stolte over, at byggeriet nu også har høstet international anerkendelse for den faglige kompetence bag, siger Anders Duelund, der er hoteldirektør for Bella Sky Comwell.

Med sine 23 etager, 812 designværelser og 28 møde- og konferencerum er Bella Sky Comwell Nordens største hotel.

FIB står for Fédération Internationale Du Béton/The International Federation for Structural Concrete. Det er en non-profit organisation med over 1000 medlemmer i 42 lande, der arbejder for den tekniske, økonomiske, æstetiske og miljømæssige udvikling af betonkonstruktioner i hele verden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078